Sinds onze keuken af is sta ik steeds vaker in de keuken. Een lekkere maaltijd koken, koekjes bakken met Noé en zelfs heerlijke cocktails maken! Vandaag wil ik graag een van de makkelijkste maar ook lekkerste cocktailrecepten met jullie delen. Lees je mee?

Ik ben zelf niet een “drinker”. Hier en daar een keer een alcoholische versnapering, geen probleem. Maar mij mag je net zo goed een alcoholvrije cocktail geven, dit vind ik net zo lekker! Vandaar dat ik jullie vandaag een recept wil meegeven voor een van de makkelijkste alcoholvrije cocktails die ik ooit heb gemaakt. Het lijkt een beetje op een gin tonic, alleen dan anders.

Boodschappenlijstje:

  • Seedlip Grove 42
  • Bruiswater
  • Sinasappel
  • Ijsblokjes

Seedlip is een non-alcoholische spirit. Je kunt het ook wel een klein beetje vergelijken met een Gin. De Grove 42 is het best te omschrijven als een mix van in koper gedestilleerde citrus-smaken, waaronder bittere sinaasappel, mandarijn, bloedsinaasappel, citroengras, gember en citroen. 

Je kunt natuurlijk voor bruiswater gebruik maken van een spa rood. Maar zelf tap ik het bruiswater gewoon uit de kraan die alles kan! Ik heb namelijk sinds kort de geweldige Quooker CUBE. Deze kraan geeft 5 soorten water: namelijk kokend water, maar ook warm, koud, koel gefilterd en bruiswater! En als er iets is wat ik graag drink is het wel bruiswater. Er zullen dan ook vast nog veel meer leuke recepten komen waar ik gebruik maak van mijn nieuwe Quooker 5 in 1 kraan.

Ook staat er een sinaasappel op je boodschappenlijstje voor deze cocktail (of eigenlijk moet ik het een mocktail noemen). Deze hebben we nodig voor een stukje van de schil en ook om iets uit te knijpen voor wat extra smaak. De ijsblokjes spreken verder natuurlijk voor zich.

Stap 1: Neem een groot glas, en vul deze met ijs.

Stap 2: Schenk ongeveer 50ml van de Seedlip Grove 42 over het ijs.

Stap 3: Neem een stuk van de sinaasappel en pers dit uit in je glas. Overdrijf niet, want het is echt alleen voor een beetje extra smaak.

Stap 4: Vul het aan met bruiswater (dit kan Spa rood zijn, of zoals ik doe uit de Quooker kraan).

Stap 5: Garneer je cocktail met een stuk van de sinaasappel schil

En klaar is kees! Een super makkelijk, maar o zo lekker recept! Wil je liever een alcoholische versie drinken? Vervang dan de Seedlip Grove 42 voor een Gin. Persoonlijk vind ik de Saffron Gin een goede vervanging dan.