Clarins Double Serum

Dat het Clarins Double Serum iconisch is is geen geheim. Het serum bestaat namelijk al sinds 1996. Maar een aantal jaren terug is het serum helemaal aangepast. Nu heb ik hem al een poosje in gebruik, met enorm veel plezier en wil jullie daarom graag meer vertellen over dit wonder serum. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Zoals de naam al zegt is het een serum met een dubbele werking. Er zitten twee soorten serum in die samen huidveroudering tegen gaan. Het serum is perfect wanneer je preventief de fijne lijntjes en rimpeltjes wilt aanpakken. In totaal zijn er maar liefst 21 verschillende planten in het serum verwerkt. Doordat het een dubbel serum is worden deze ingrediënten in water en olie gemengd. Er word geadviseerd om het product elke ochtend en avond onder je dag/nacht verzorging te gebruiken. Dit heb ik dus gedaan en geloof het of niet, ik zie mijn huid echt stralen!

Duur of duurzaam?

Dat het Double Serum van Clarins niet heel goedkoop is klopt. Maar wist je dat je met dit serum zelf kunt kiezen hoeveel je gebruikt? Je kunt namelijk een klein pompje, of een groot pompje nemen. In de winter gebruik ik al snel toch een groter pompje omdat mijn huid dan vaak écht even wat extra’s kan gebruiken. In de zomer is mijn huid vaak veel gezonder en heeft daarom minder nodig. In dat geval pak ik juist een kleinere dosis. 

Tip! Heb je het gevoel dat je huid na het aanbrengen té vettig aanvoelt? Gebruik dan wat minder!

Clarins Double Serum pomp-2

Ingrediënten

Kurkuma, Biologische Kalanchoë, Biologische quinoa, Biologische zeekraal, Cacao ,Biologische kiwi, Mariadistel, Kaardebol, Goji bes, Callicarpa, Paardenkastanje, Biologische groene banaan, Mango, Jania, Kattesnor, Vlinderjasmijn, Huan qi, Biologische Edelweiss, Myrothamnus, Avocado en Haversuikers.

Clarins Double Serum closeup

Clarins Double Serum flacon

Mijn ervaring

Ik gebruik de Clarins Double Serum vooral in de winter. Het is echt onderdeel van mijn make-up routine. Iedere morgen breng ik het aan onder mijn dagcrème en make-up. Met een goede reden want ook ik moet mij toch nu al gaan voorbereiden op rimpeltjes en fijne lijntjes. Zeker nu ik de 30 ben gepasseerd gaat dit een stuk sneller. Sinds vorig jaar ben ik dan ook echt een stuk bewuster bezig met mijn huidverzorging. Ook na het verwijderen van mijn make-up smeer ik voor het slapen nog een pompje van het serum. Ik merk dat mijn huid meer straalt en minder dof is. Absoluut een aanrader als je het mij vraagt!

Clarins Double Serum pomp

De Clarins Double Serum is onder andere te koop bij Notino en de grotere parfumerieën.

Double Serum 30 ml – € 77,50
Double Serum 50 ml – € 86,90

Clarins Double Serum