Eens per jaar gaan wij als gezin op stap. Vorig jaar zijn we in Manchester geweest, dit jaar was het kerstshoppen in Berlijn. Benieuwd waar we allemaal zijn geweest en wat we hebben gedaan? Lees dan snel verder!

Berlijn is een stad vol historie, maar ook een walhalla voor shop fanaten. Zo zit er een Galeries LaFayette, KaDeWe maar ook de Mall of Berlin is geweldig groot! Niet gek dat mijn zusje en moeder de lol op konden en met veel te veel spulletjes in het hotel terug kwamen. Gelukkig hadden we extra bagage ruimte bij de vliegmaatschappij geboekt dus kon alles net op het nippertje mee. Maar naast al dat shoppen (wat ik ook zeker heb gedaan!!) waren er nog veel meer leuke dingen te zien en doen.

Heel Berlijn was prachtig verlicht. Overal staan buiten (en binnen) kerstbomen met de meest prachtige kerstdecoraties. Dat doet mij er aan herinneren, door de drukte ben ik er nog helemaal niet aan toe gekomen om een boom en kerstverlichting aan te schaffen! Ook de winkels hadden flink uitgepakt in de kerst decoraties. En dan denk je in Londen alles gezien te hebben, Berlijn kan er ook echt wat van!

Natuurlijk hebben we ook wat indrukwekkende culturele dingen gedaan. Zo zijn we naar het Holocaust Memorial gegaan. Ontzettend indrukwekkend, maar ook ontzettend fotogeniek. Zo lag er op een van de betonblokken een prachtige roos. En was het licht die dag perfect!

Berlijn Berlijn Berlijn

Verder zijn we ook op verschillende plekken stukken van de Berlijnse muur tegen gekomen. Ik sta er nog steeds van te kijken hoe groot die muur wel niet geweest moet zijn en hoe ontzettend bevrijdend het gevoeld moet hebben toen de muur naar beneden gehaald werd. Ook zijn we even rond gekeken bij Checkpoint Charlie.

Berlijn Berlijn

Berlijn

Berlijn is een prachtige stad, zeker met de kerst kan je er goed slagen. Ben je nou echt fan van Glühwein en braadworsten? Ga dan zeker in de kerstperiode want op bijna elk plein is wel een grote kerstmarkt te vinden met allemaal leuke voorstellingen, attracties en lekkernijen!

Ben jij wel eens in Berlijn geweest?

Handtekening Jamey