Een palette voor het hele gezicht, hoe handig is dat? Christian Faye heeft net twee nieuwe Face Kits uitgebracht. Ik had ze al mogen zien tijdens een PR event, maar nu heb ik ze dan ook eindelijk thuis kunnen proberen. Benieuwd naar de swatches? Lees dan snel verder.

Wie Christian Faye kent weet dat het een van de beste merken is als het gaat om wenkbrauw producten. Ik ben er zelf voor het eerst mee in aanraking gekomen door een beauty box. Het merk is inmiddels niet meer weg te denken in Nederland. En naast wenkbrauw producten hebben ze een enorm assortiment aan oogproducten. Vandaag laat ik jullie met liefde de nieuwe Contour en Blitz face kit zien.

Contour Face Kit

De Contour Face Kit is zoals de naam al zegt een contour pallet. In het pallet zitten 5 tinten waarmee je je gezicht kunt contouren en highlighten. Wat ik erg fijn vind is dat de kleuren voor bijna ieder huid type goed te gebruiken is. Zelf ben ik niet een enorme held in contouren, maar bij het pallet zit een “applicatiegids” waarin duidelijk wordt aangegeven hoe je het pallet het beste kunt gebruiken. Dus ben je ook nog niet zo’n held, don’t worry!

Het pigment van de poeders is erg mooi. Ik vind het zelf nooit zo fijn als het product té heftig is en ben juist fan van opbouwen. Met deze tinten kun je dat heel erg goed doen! Overigens zijn de kleuren ook heel mooi te gebruiken als oogschaduw voor een dagelijkse basic look.

Face Blitz Kit

Ook dit pallet heeft 5 poeders. Naast dat je met deze kit kunt contouren kun je ook een volledige ooglook maken voor de avond. Vooral de rode tint is echt geweldig voor een avondje stappen. Je zou deze ook kunnen gebruiken als blush, maar voor mij is deze te heftig.

Mocht je een wat heftigere kleuren willen voor je ogen dan kun je de poeders ook nat aanbrengen. De pigmentatie is dan echt to die for!

De producte van Christian Faye zij inmiddels bij diverse winkels te koop. Waaronder Douglas en ICI Paris XL. Maar mocht je liever gelijk online willen shoppen dan kan dit bij Bransus. De Face Kits zijn niet heel erg goedkoop. Per kit betaal je namelijk €49.95. Maar wanneer je dit terug rekent en kijkt waar je het pallet allemaal voor kunt gebruiken is dit natuurlijk helemaal niet meer zo duur.

Welk pallet spreekt jou het meeste aan? #TeamContourFaceKit of #TeamFaceBlitzKit?

Handtekening Jamey