Tegenwoordig kunnen we er niet meer zonder, onze smartphone. Logisch ook, want er zitten onwijs veel functies op en we raken alsmaar meer verslingerd aan social media. Tijd dus om eens de balans op te maken. Hoeveel tijd spendeer jij op jouw smartphone? En hoe zit het daarbij met je telefoonabonnement? In dit artikel geven we jou wat tips voor een goed telefoonabonnement wat bij jou past en waarmee je ook nog eens je gebruik wat kunt terugschroeven.

Telefoonabonnement

Bijna allemaal hebben we wel een telefoonabonnement, want het is supermakkelijk om te krijgen. Vaak kun je er ook nog de nieuwste telefoon gratis bij krijgen en dus kun je weer even vooruit met allerlei nieuwe snufjes. Dat is allemaal heel erg aantrekkelijk natuurlijk, maar weet dat je altijd voor jouw telefoon betaalt. De kosten daarvan zitten namelijk in jouw abonnement. Voldoet jouw smartphone nog prima? Dan kun je ook kiezen voor een sim-only abonnement. Hiermee betaal je enkel voor de service die je afneemt en vanzelfsprekend ben je dan stukken goedkoper uit.

Welk abonnement kies je?

Met een mobiel abonnement van Ben zit je vaak wel goed. Let even op het aantal belminuten dat je kiest (kies je voor een bepaalde max of ga je voor onbepertk) en het aantal GB in je internetbundel. Dit laatste is namelijk heel duur wanneer je het buiten je bundel gaat gebruiken. Nieuwere smartphones verbruiken ook steeds meer GB, dus let daar op.

Jouw gebruik

Natuurlijk hangt alles af van jouw gebruik. Ben je echt verslaafd aan je smartphone en heb je het ding continu in je handen? Dan heb je waarschijnlijk ook een fors abonnement. Gelukkig kun je hier iets aan doen om het gebruik en dus de kosten wat te beperken. Je kunt namelijk zelf jouw gebruik terugdringen.

Zet je telefoon op stil

Wat bij ons heel goed werkt is om jouw telefoon op stil te zetten. Tegenwoordig heb je bij de nieuwere modellen keuze uit meerdere focussen. Zo kun je de niet storen focus aan zetten, maar je kunt ook de werk focus instellen. Je stelt dan nummers in die je wel mogen storen (bijvoorbeeld de oppas of school van je kindje) en verder wordt alles stilgehouden. Op die manier wordt je niet telkens geprikkeld door allerlei bliepjes van nieuwe berichtjes, belletjes en social updates.

Leg jouw smartphone weg

Het beste is natuurlijk om eraan te wennen dat je jouw telefoon niet altijd bij je hoeft te hebben. Leg hem eens weg en concentreer je op hetgeen dat je aan het doen bent. Of dat nu wandelen is, waarbij je bewust geniet van de natuur, of spelletjes met je kindjes aan het spelen bent. Het maakt niet uit, maar geniet van het hier en nu zonder die telefoon.

FOMO

Dan komen we meteen bij het volgende punt: FOMO. FOMO staat voor Fear Of Missing Out en dit is echt wel een ding. We zijn namelijk bang om vanalles te missen als we een dag niet online zijn geweest. We willen alles weten van iedereen en wanneer we niet continu alles checken missen we iets. Eigenlijk is dit belachelijk natuurlijk, want eigenlijk maakt het helemaal niet uit wat anderen doen. We hoeven helemaal niet op de hoogte te zijn van al hun avonturen en alle nieuwtjes. Laat die FOMO dus lekker verdwijnen.

Geniet

Tot slot is het belangrijk om te genieten. We noemden het net al: genieten in het hier en nu. Door het vele gebruik van onze smartphones lijken we dat genieten wel eens te vergeten. Leg die telefoon eens weg en kijk eens naar die mooie lucht, prachtige zonsondergang of mooie bomen die verkleuren tijdens de herfst. Geniet van je kindjes, want ze worden zo snel groot. En geniet van alles om je heen, want er is genoeg om van te genieten!