Steeds meer mensen werken tegenwoordig met een bullet journal. Een bullet journal brengt meer overzicht in je leven. Dit kun je gebruiken voor je privé leven, maar een bullet journal kun je ook gebruiken voor je werk. Wil jij meer overzicht? Ik ben enthousiast en vertel je graag meer over bullet journaling.

Wat is een bullet journal

Een bullet journal is in feite een systeem om planningen, takenlijstjes en afspraken op een enkele plek te verzamelen. Nu gebruiken we vooral een digitale agenda en andere apps om dit bij te houden, maar soms is het een stuk fijner om de ouderwetse pen te gebruiken en alles op te schrijven. Ga voor een simpele en strakke versie of kies juist voor een hele creatieve bullet journal. Het is voor jezelf bedoeld, dus je mag helemaal zelf kiezen welke kant je hier mee uit gaat.

Helemaal naar wens
Een bullet journal kun je helemaal aanpassen aan je eigen wensen. Je kunt hier van alles in kwijt. Neem hier bijvoorbeeld een planner in op waar je al je afspraken in zet. Ook is dit een hele geschikte plek om to do lijstjes in te maken. Dit kunnen lijstjes zijn met taken voor in huis of voor je werk. Heb je nieuwe doelen gesteld dit jaar? Neem ze op in je bullet journal. Ook kun je denken aan maandelijkse doelen, een wishlist en een lijstje van dingen die jij dit jaar écht moet gaan doen.

https://instagram.com/p/Bd0zbVEnDXX/

Tijd om te beginnen
Ben je overtuigd en wil jij graag je eigen bullet journal? Dan vraag jij je vast af hoe je hiermee kunt beginnen. Je hebt hier eigenlijk weinig voor nodig. Het enige wat je nodig hebt is een notitieboekje. Een notitieboekje koop je natuurlijk geheel in je eigen stijl. Kies voor een hele vrolijke met kleuren als je hier blij van wordt en ook een hele strakke eentonige notitieblok kan voor sommige mensen erg goed werken. Het is maar net wat bij je smaak past. Plak er leuke plaatjes, quotes en andere motiverende dingen bij die goed bij je passen. Soms is het erg leuk om quotes te gebruiken zoals ‘Believe you can and you’re halfway there.’ bij je jaarlijkse doelen. Voor sommige mensen kan dit net dat extra zetje geven om door te werken richting de gestelde doelen.

Overzicht bewaren
Om de overzicht te bewaren kun je een inhoudsopgave maken in je bullet journal. Hier kun je overzichtelijk een lijstje maken van alles wat je hebt opgenomen in je bullet journal. Ook kun je werken met diverse icoontjes zoals een smiley bij de taken die je hebt afgerond en een zandlopertje bij de zaken waar je nog mee bezig bent.

Heb jij al een eigen bullet journal gemaakt?

Handtekening Jamey