Ik hou van Make-up en ook enorm van de wat luxere merken. Toch zijn er tal van budget merken waar ik ontzettend gek op ben. Eén daarvan is het merk E.L.F ook wel Eyes Lips Face. Ik mocht van E.L.F. een aantal make-up producten uitzoeken om uit te testen en besloot voor een zo’n compleet mogelijke look te gaan. Vandaag laat ik je zien hoe je voor een toch relatief klein bedrag toch hele fijne make-up kunt kopen.

IMG_9935..

E.L.F. is voor ons heel gemakkelijk online te bestellen via de webshop. De levertijd is iets langer dan gemiddeld omdat het niet geleverd wordt vanuit Nederland. Ondanks dat heb ik altijd mijn bestellingen netjes binnen een week binnen gekregen.

Vandaag laat ik meerdere producten zien waar ik vooralsnog geen ervaring mee had. Ik laat de producten stuk voor stuk zien en vertel er dan gelijk wat meer over.

IMG_9950.

E.L.F. Flawless Finish Foundation € 6,80

Als eerste zocht ik een foundation uit want hier was ik al langere tijd erg benieuwd naar. Er zijn meerdere soorten foundation te koop op de site maar deze leek me het beste voor mijn huidtype. In het totaal zijn er zes kleuren te koop. Omdat ik vrij lichte huid heb ben ik dan ook gegaan voor de lichtste kleur Porcelain. Ik twijfelde nog even voor een tint donkerder maar achteraf ben ik toch blij dat ik voor de lichtste kleur gekozen heb. De foundation beloofd een flawless resultaat te geven en heeft een semi-matte finish. Tevens bevat de foundation SPF 15. Het flesje zelf ziet er mooi uit door de matte afwerking. De inhoud van het flesjes is overigens wat minder dan gemiddeld, 20 ml.

IMG_9946.

E.L.F. Baked Blush € 4,00

Naast lipstick is blush mijn favoriete make-up product en ik wilde dan ook zeker een blush van E.L.F. uitproberen. Na lang twijfelen besloot ik voor de baked blush te gaan welke te koop is in vier kleuren. Ik heb gekozen voor de kleur Peachy Cheeky omdat ik alleen de naam al echt ontzettend leuk vond. Daarnaast vind ik roze kleuren met een hintje perzik erdoor enorm mooi dus de keuze was eigenlijk snel gemaakt. De blush bevat een inhoud van 6 gram wat echt heel netjes is. Straks zie je uiteraard het resultaat op mijn gezicht.

IMG_9940.

E.L.F. Prism Eyeshadow Palette € 8,00

Oogschaduw kan natuurlijk niet onbreken in het maken van een make-up look en ik koos een leuk klein palette uit, het Prism Oogschaduwpalette welke te koop is in drie kleurencombinatie’s. Omdat het voorjaar weer in aantocht is besloot ik de kiezen voor een vrolijk palette met zomerse tinten, het Sunset palette vol met mooie roze, gouden en paarse tinten. Het palette voelt kwalitatief goed en stevig aan het bevat een handig spiegeltje aan de binnenzijde van het palette. In het totaal vind je er zes kleuren oogschaduw in welke allemaal 2 gram zijn. In het totaal zit er dus 12 gram product in het palette.

E.L.F. 3

E.L.F. Moisturizing Lipstick € 4,00

Last but not least zocht ik nog een mooie lipstick uit. Ook qua lipsticks heb je keuze uit verschillende varianten. Ik koos voor een kleur uit de moisturizing lipstick lijn en ging voor de kleur Ravishing Rose, een mooie roze kleur. De lipstick zit in een zwarte maar toch simpele huls. In het totaal krijg je 3,2 gram aan product wat niet heel erg veel is, daarentegen is de lipstick dan ook goed betaalbaar.

Uiteraard heb ik met alle producten een look gemaakt welke je hieronder kunt zien.

E.L.F. 2

E.L.F. 1

Bovenstaande look heb ik gemaakt met de producten van E.L.F. Uiteraard heb ik ook producten gebruikt uit mijn eigen stash om het geheel af te kunnen maken. Ik zal nog even in het kort vertellen wat ik van de producten vind.

Ik begon met het aanbrengen van de foundation. Hier ben ik overigens erg tevreden over maar ik wil wel wat punten benoemen puur omdat ik denk dat dit van meerwaarde kan zijn mocht je de foundation ook willen aanschaffen. De foundation is qua substantie vrij stroef, voor mij werkt dit prima omdat ik een vette huid heb. Heb je zelf een hele droge huid dan denk ik dat deze foundation wellicht iets te stroef is in gebruik. Verder heb ik de lichtste kleur Porcelain. Ik was er puur door de naam eigenlijk vanuit gegaan dan deze foundation vrij roze zou zijn qua ondertoon, iets wat voor mij eigenlijk niet heel goed is. Tot mijn verbazing heeft de foundation een overduidelijk warme ondertoon. Laat je dus niet misleiden door de naam van de kleur. De kleur is overigens voor mij precies goed en matched prima met mijn hals. Voor mij was dit dus echt een match made in heaven.

De blush is ook prachtig en geeft een mooie natuurlijke blos aan mijn wangen. Ook geeft Peachy Cheeky een subtiele glow af, ik heb voor deze look dan ook geen highlighter meer gebruikt zodat de glans van de blush goed kunt zien. Zeker een aanrader!

De lipstick is ook erg fijn in gebruik. De kleur hangt een beetje tussen donkerroze en rood in een geeft een mooie glans af. De lipstick brengt prettig aan en geeft inderdaad een hydraterend gevoel. Hou je wel van een glansje? Dan is het een fijne lipstick!

Als laatste het Prism oogschaduwpalette. In alle eerlijkheid ben ik hier wat minder tevreden over. De kleuren zijn prachtig en het pigment is prima voor een budget palette. Het nadeel aan de kleuren vond ik dat ze op het oog wat minder fijn werken en de kleuren min of meer tegen elkaar wegvallen. In het totaal heb ik vier van de zes kleuren uit het palette gebruikt maar helaas zie je dit op mijn ogen niet terug. Jammer! Wellicht dat de andere twee kleurencombinatie’s fijner werken.

Al met al ben ik best heel erg blij met de uitgekozen producten. De foundation is echt een hele fijne en ook de blush is ontzettend mooi, deze twee kan ik je dan ook met alle liefde aanraden. De lipstick is prima voor een budget lipstick als deze en het palette.., deze werkte helaas niet voor mij.

Heb jij weleens iets geprobeerd van E.L.F. ?

handtek ellen