Tegenwoordig zie je het steeds vaker voorbij komen, het laseren van je ogen. Je zou dan nooit meer een bril of lenzen hoeven te dragen, klinkt ideaal! Maar wat houdt deze behandeling precies in? In dit artikel lees je meer informatie over het laseren van je ogen.

Vision ooglaseren is simpelweg het corrigeren van de bolling van je oog met behulp van een laser. Je kunt je ogen laten laseren wanneer je oogafwijking tussen de -10 en +4,5 (inclusief cilinder afwijking) ligt. De behandeling vindt altijd plaats in een kliniek waar je goed in de gaten wordt gehouden. Het klinkt best spannend moet ik toegeven!

De behandeling

Wanneer je kiest voor het laseren van je ogen, begin je met een vooronderzoek. Hier wordt er gekeken of jouw ogen geschikt zijn voor het ooglaseren en welke behandeling het beste bij jou past. Wanneer de dag van de afspraak is aangebroken, worden je ogen verdoofd met oogdruppels. Hierdoor heb je tijdens de behandeling geen gevoel in je ogen, je kunt alleen wat druk voelen. Tijdens het laseren wordt de bolling van het hoornvlies aangepast. Hierdoor valt het licht weer exact op het netvlies, waardoor je scherp ziet. De behandeling vind plaats in één van de lagen van het hoornvlies. Na de behandeling volgt er direct een nacontrole en wordt je zicht getest. Je ogen kunnen wat zanderig voelen en het is goed om te rusten. De dag erna vindt er nog een nacontrole plaats, daarna ook nog na 1 week, 1 maand, 3 maanden en 1 jaar. Je wordt dus goed in de gaten gehouden!

Zelf dacht ik altijd dat het een ingrijpende, spannende behandeling zou zijn. Nu ik dit zo zie, vind ik het eerlijk gezegd wel meevallen. Het is een fijn idee dat je wordt verdoofd en daardoor niets voelt. En het klinkt natuurlijk ideaal dat je daarna nooit meer een bril of lenzen hoeft te dragen! Ik zou deze behandeling zeker in overweging nemen wanneer ik een bril zou dragen.

Zou jij je ogen laten laseren?

Handtekening Jamey