Sommige dames vinden hun borsten te klein, terwijl anderen ze juist te groot vinden. De boezem is nou eenmaal een lichaamsplek waar veel dames ontevreden over zijn. Middels chirurgie is veel mogelijk om de borsten te krijgen waar je van droomt, maar ook als je niet onder het mes wilt zijn er nog wel een aantal tips. Daar vertellen we graag meer over.

Borsten laten liften

De borsten zijn nu eenmaal onderhevig aan de zwaartekracht en dat ze op den duur wat gaan hangen daar is niets aan te doen. Genetische bepaling en factoren als roken, alcohol kunnen dit beïnvloeden en daarnaast zijn de borsten ook na de zwangerschap bij de meeste dames niet meer zoals ze ooit waren. In dit geval wordt er vaak gekozen voor een borstlift. Bij deze ingreep krijgen de borsten hun volume en pronte uitstraling terug. Je kunt voor deze ingreep kiezen als de huid van de borsten verslapt is, maar je wel voldoende cupvulling hebt.

Borsten laten vergroten met implantaten

Wie graag grotere borsten zou willen die kan kiezen voor siliconen borsten. Hierbij kun je de borsten meerdere maten laten vergroten. Het is belangrijk dat je kiest voor een veilige kliniek die goedgekeurde en kwalitatieve implantaten gebruikt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Wellness Kliniek Genk. Daar hebben ze implantaten van de beste merken, zoals Arion, Mentor, Motiva en Sebbin. Samen met de arts kijk je welke omvang en welk merk implantaten het beste bij je wensen en lichaam past.

Borsten laten vergroten met eigen vet

Wil je liever geen onnatuurlijk materiaal in je lichaam? Dan zou je ook nog de borsten kunnen laten vergroten middels lipofilling. Dit is een techniek waarbij vet uit het eigen lichaam wordt gehaald. Dat wordt vervolgens gezuiverd en geïnjecteerd in de borsten. Een natuurlijke manier, maar het nadeel is dat je wel slecht één cupmaat kunt vergroten. Daarom zal deze techniek niet voor iedereen uitkomst bieden.

Borsten laten verkleinen

Heb je grote borsten? Mogelijk ondervind je daar last vantijdens het sporten, ervaar je algemene rugklachten of voel je je er mentaal minder goed door. Welke reden je ook hebt, in dat geval is een borstverkleining een goede keuze. Indien de borsten ook zijn gaan hangen door het gewicht dan kan deze ingreep gecombineerd worden met een borstlift. Na de operatie draag je zes weken een compressiebeha. Je blijft de littekens vaak wel lichtelijk zien, deze zijn ankervormig en lopen verticaal van de tepelhof tot onder de borst.

Bepaalde kleding of beha dragen

Zie jij het niet zitten om onder het mes te gaan? Je bent zeker niet de enige. Gelukkig zijn er dan ook nog wel een paar tips die je kunt volgen om visueel verschil te creëren. Zo zou je een minimizer beha kunnen dragen om je borsten kleiner te laten lijken. Werk af met kleding met V-hals of vierkante hals in donkere en effen kleuren. Voor groter uitziende borsten kies je voor de push-up beha. Draag daarover bijvoorbeeld een hoge kol met horizontale strepen als print.

Work-out in de gym

Wie graag optisch grotere borsten wil zou ook nog een intensief borsttrainingsprogramma kunnen volgen. Hierdoor groeien de spieren onder de borsten, waardoor ze meer naar voren gaan staan en dus groter lijken. Wil je juist kleinere borsten, dan kies je beter voor andere oefeningen. Hoe dan ook, een regelmatig bezoekje aan de sportschool is sowieso nooit weg om lekker in je vel te zitten. Want wie lekker in haar vel zit die straalt dat ook uit!