Boodschappen halen? Of laten bezorgen? boodschappenmandje

De titel van dit artikel verklapt natuurlijk al een beetje waar het over gaat. De boodschappen! Een klusje die ik voorheen eigenlijk nooit zo erg vond. Tot ik met een kleine op de arm, twee grote boodschappentassen en een tennisarm in de parkeergarage stond. 

Daar zit je dan met een tennisarm

Afgelopen December heb ik het best pittig gehad. Ik liep al een poosje met pijn in mijn arm, en dit bleek een tennisarm te zijn. Met zo’n kleintje die je nog wel eens moet optillen is dat dan toch echt wel zwaar. Ook met andere dingen merkte ik dit. ’s Morgens opstaan met pijn, en ’s avonds ook weer naar bed met een overbelaste arm. Het schijnt dat ik toch mijn arm iets te veel belast heb, en daardoor liep ik dus toch al wel snel een maand of twee met een tennisarm. En zo eigenwijs als ik ben ging ik er natuurlijk niet mee naar de dokter. Via YouTube vond ik wel een aantal oefeningen die mij gelukkig veel geholpen hebben.

Maar goed, zoals je weet ben ik eigenwijs. Ik heb dus gewoon alles gedaan wat ik natuurlijk niet moet doen. Waaronder met zware boodschappen blijven rondzeulen en een kind op mijn arm. Keihard door sporten terwijl het mij alleen maar meer pijn deed. Ga zo maar door. Tot ik op een middag in de parkeergarage stond met een sixpack cola, een zware boodschappen tas en een kindje op mijn arm. Ik kreeg zo’n pijn dat ik voor mezelf heb besloten dat ik dit niet meer ging doen. Vanaf nu gaan we de boodschappen laten bezorgen.

Toch maar laten bezorgen dus

Zo gezegd, zo gedaan. Normaal ga ik altijd naar de Albert Heijn. Dit vind ik persoonlijk de meest fijne winkel. Het is er rustig (tenminste die bij ons in het dorp) en ze hebben gewoon altijd goed vlees. Maar al snel kwam ik er achter dat de minimale bestelwaarde vele malen hoger ligt dan dat ik per week aan boodschappen zou bestellen. Om je een idee te geven, ik geef ongeveer 50 tot 60 euro voor de grote boodschappen uit. Denk hierbij dan aan vlees en vega voor de hele week, drinken, brood, beleg, snacks en dat soort dingen. De luiers en zo haal ik zelf liever bij Kruidvat. De minimale bestelwaarde bij AH is 70 euro. Bij de Jumbo die gelukkig ook bij ons bezorgd ligt dit bedrag lager, namelijk 50 euro.

Bestellen bij de Jumbo

Hoewel de Jumbo niet helemaal mijn supermarkt is heb ik wel gekozen om vanaf nu elke week de grote boodschappen bij hun te doen. Hiervoor gebruik ik de app. De hele week door voeg ik boodschappen toe, en op zondag plaats ik vervolgens mijn bestelling. Lege flessen en lege kratjes nemen ze ook gewoon gelijk weer mee als de spullen bezorgd worden! Soms is het bezorgen gratis, maar anders kost dit meestel 6 euro. Voor die 6 euro hoef ik mij niet een breuk te sjouwen, en word het heel fijn in kratten thuis bezorgt. Echt, ideaal als je het mij vraagt.

Ga ik dan helemaal nooit meer naar de winkel?

Nee zeker niet, ik gebruik de bezorgservice puur om niet te hoeven sjouwen met zware spullen zoals drinken. Maar voor de verse producten ga ik nog 1 of 2 keer in de week naar de winkel. Maar goed, dat zijn dan zulke kleine boodschappen, dat vind ik helemaal niet zo erg! Noé vind het elke keer een feestje om in het karretje te zitten dus dat is alleen maar leuk!

Ik ben heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Het scheelt me veel pijn en zo kan mijn tennisarm ook genezen. Tuurlijk doe ik nog steeds dingen waardoor ik mijn arm weer belast. Maar het scheelt me echt al een hoop. En zeg nou zelf, hoe fijn is het om gewoon alles zo vanaf mijn app te kunnen bestellen! Ik ben er echt zo blij mee!

Heb jij al eens boodschappen laten bezorgen?