zonnepanelen

Wil je in 2021 je echt eens goed gaan verdiepen in bezuinigen? Dan is het aanschaffen van zonnepanelen zeker de overweging waard! Hier bespaar je uiteindelijk vele euro’s mee, waar je een hoop andere leuke dingen van kunt doen. Wij vertellen je graag wat je echt moet weten over zonnepanelen.

Zonnepanelen: wat zijn het?

De naam zegt het al: het zijn panelen die energie vanuit de zon omzetten in elektriciteit. Het is duurzaam, omdat er verder geen andere productie aan te pas komt dan zonlicht. Zonlicht bestaat uit vele kleine deeltjes, zonnepanelen vangen deze deeltjes op en zetten het om in gelijkstroom. Klinkt allemaal best logisch toch? Zonnepanelen worden geplaatst op het dak, dit kan zowel een plat dak als een schuin dak zijn. Het liefst worden de zonnepanelen zoveel mogelijk richting het zuiden gelegd, zo heb je er het meeste voordeel van!

Welke leverancier kies je?

Als het op zonnepanelen aankomt, zijn er diverse leveranciers waar je voor kunt kiezen. Zelf hebben wij gekozen voor Greenchoice zonnepanelen. Greenchoice zorgt ervoor dat je de investering binnen 5 tot 7 jaar terugverdient en geeft daarnaast 10 jaar garantie, dit klonk als een perfecte deal voor ons! Online kun je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, zodat jij de leverancier vindt die bij jullie past.

Wat levert het op?

En dan het belangrijkste onderdeel van zonnepanelen: wat levert het uiteindelijk op? Gemiddeld betaal je voor zonnepanelen voor een huishouden van vier personen ongeveer € 6.400. Per jaar bespaar je hier ongeveer € 930 mee. Wanneer we even een rekensommetje toepassen: € 6.400 : € 930 = 6,88, zien we dat de investering binnen 7 jaar is terugverdiend. Dat wil zeggen dat je elk jaar daarna de € 930 in je eigen zak kunt steken. Ik weet genoeg leuke dingen wat ik met dat bedrag kan doen!

Heb jij al zonnepanelen?

Bezuinigen met zonnepanelen_ dit moet je weten!