Een strakke laminaat vloer kan natuurlijk erg mooi zijn, maar wat als het nou begint te vervelen? Wat kan je dan doen zonder te veel drastische veranderingen te moeten maken? Ik geef je vandaag een paar leuke tips! Lees je mee?

Zelf hebben wij huisdieren, en hebben daarom voor het gemak gekozen voor laminaat. Laminaat is makkelijk schoon te maken met een swiffer en een stofzuiger, en met al die kattenharen is dat wel enorm fijn! Toch merk ik dat het een beetje saai is. Het is erg strak en door het hele huis het zelfde. Daarom ben ik eens op onderzoek gegaan en mij gaan verdiepen in kleden en Berber tapijt.

huisdieren-hond-Marokkaanse-berber-tapijt-Casablanca

Er zijn een hele hoop verschillende soorten kwaliteit tapijten op de markt. Zo kun je natuurlijk voor een paar tientjes een goedkoop tapijtje scoren bij de Ikea, maar er zijn ook hele mooie duurzame en kwalitatief betere Beni Ouarain vloerkleden.

 Beni Ouarain vloerkleden 5

Beni Ouarain Vloerkleden

Beni Ouarain vloerkleden zijn echte authentieke vloerkleden uit Marokko. Deze kleden worden al generaties achter elkaar gemaakt en zijn gemaakt van 100% ongeverfde schapenwol. De traditionele berberkleden worden in verschillende ontwerpen gemaakt. Ik vind dat een mooi kleed echt een stukje warmte in je huis kan brengen zonder al te veel kosten. Een hele vloer vervangen is natuurlijk al gouw veel duurder dan een mooi tapijt.

Beni Ouarain vloerkleden 4

Sukhi

Sukhi is een shop die de ambachts kleden rechtstreeks van de maker naar Nederland haald. Omdat Sukhi rechtstreeks handeld met de makers kunnen ze de prijzen ook een stuk lager houden. Daarnaast is Sukhi een humanitaan bedrijf. Dat wilt zeggen dat de kledenmakers onder prima arbeidsomstandigheden werken en een uitstekend salaris krijgen. Als je bij een prijsvechter een tapijt koopt is het nog maar de vraag of er geen kinderen of ouderen voor een te laag salaris of in slechte omstandigheden hebben gewerkt aan jouw kleed.

Beni Ouarain vloerkleden 3

Nou had ik altijd in mijn gedachten dat tapijt en vloerkleden niet goed matchen met huisdieren. Gelukkig is mij na het lezen van de site van Sukhi duidelijk geworden dat dit helemaal niet zo is. De vloerkleden zijn prima te stofzuigen en zijn daarnaast ook prima te reinigen. Het beste kun je het kleed buiten ophangen aan een waslijn en afspuiten. Daarna kun je het kleed ook gewoon insoppen met bijvoorbeeld shampoo. Wel is het erg belangrijk om het kleed daarna zo snel mogelijk te laten drogen want wol mag niet te lang nat blijven want dat gaat natuurlijk stinken.

Dat gezegd te hebben ben ik er van overtuigd dat een mooi Berber tapijt een aanvulling zou zijn voor ons huis. Het breekt de strakke vloer een beetje op en zorgt voor een mooie gezellige en vooral warme uitstraling!

Heb jij een vloerkleed in je huis?

Nieuwehandtekening