De traditionele woonmaanden zijn nog in volle gang: de perfecte tijd om je interieur een opfrisser te geven of om die ene kamer op te knappen. Heb je geen zin of het budget om allemaal nieuwe meubelen aan te schaffen? En vind je je wanden eigenlijk een beetje saai? Behang is dan de ideale oplossing. Het hoeft niet duur te zijn én je hebt vaak een ruime keuze. Bovendien is behang vaak gemakkelijk aan te brengen. Natuurlijk kun je dan gaan voor effen behang, maar met behang met een leuke print maak je er iets echt unieks van. Om je een beetje te inspireren, heb ik drie trends in behang voor je op een rij gezet en je de nodige wooninspiratie te geven. Zo is er altijd wel iets dat bij jouw woonstijl past

Behang met bloemenprint

Een bloemenprint kan overheersend klinken, maar hoeft het zeker niet te zijn. Je kunt namelijk kiezen voor een donkerder behang met felgekleurde bloemen, maar óók voor een bloemprint in pasteltinten. Beiden zorgen voor een totaal ander uitstraling, maar je hebt gegarandeerd een bijzonder effect. Zeker als je houdt van vintage of klassieke interieurs is een bloemenbehang erg leuk en passend bij deze woonstijlen.

mooi-bloemetjes-behang

.. met een tekst

Een tweede trend die al wat langer gaande is, is muurbehang met teksten erop. Het past vooral goed in wat meer moderne interieurs. Omdat een muur met een tekst al snel erg druk kan ogen, kun je dit soort behang het beste op één van je wanden aanbrengen. Zo oogt het als een schilderij en zorg je met de rest van de muren in een effen kleur voor balans.

.. met een dierenprint

Last but not least: De dierenprint. Dit is echt één van de laatste trend in behangland, die sowieso goed past bij de trend van het gebruik van natuurlijke materialen in huis. Ook voor dit soort geldt dat je er beter niet teveel wanden mee kunt bedekken, omdat het effect dan wat heftig wordt.