Inmiddels ben ik 33 jaar en heb ik in tegenstelling van veel andere mensen nog niet mijn rijbewijs. Toch hoop ik in de toekomst mijn rijbewijs te gaan behalen. Bij het behalen van je rijbewijs komt er zeker het een en ander bij kijken. Vandaag bespreek ik wat je kan verwachten en waar je op moet letten, lees je mee!

Hoe kies je de juiste rijschool

Als eerste is het belangrijk op de juiste rijschool te vinden die bij jouw en jouw wensen past. Er zijn enkele punten erg belangrijk om hierin mee te nemen.

  • Welk slagingspercentage heeft de rijschool (de meest betrouwbare bron op internet waar je het slagingspercentage van de rijschool kan terug vinden is op de website van CBR)
  • Heb je een vaste instructeur
  • Heb je een vaste lesauto
  • Vergelijk prijzen van de verschillende rijscholen en houd dan rekening mee met de duur van de les per keer

Wat is de minimale leeftijd om met rijlessen te beginnen

Vroeger was het zo dat je vanaf je 18 jaar mocht beginnen met je rijlessen en theorie. Tegenwoordig is dat helemaal anders. Als je namelijk 16,5 jaar oud bent mag je al beginnen met rijlessen en als je 17 jaar bent mag je examen doen. Jongeren onder 18 jaar mogen alleen rijden met een coach die in het bezit moet zijn van een speciale begeleiderspas.

Hoe vaak rijlessen

Je kan kiezen voor een uur per week te lessen, alleen of met een medeleerling erbij. De minimale tijd voor een rijles is 45 min met ongeveer een maximaal van 60 min. Ook kan je eventueel ervoor kiezen om een langere les te volgen, in plaats van 60 min. anderhalf tot twee uur. Het is gebleken dat meerdere lessen per week beter resultaat geeft is dan 1 maal per week te lessen.

Het behalen van je theoriecertificaat

Om de praktijkexamen te gaan doen moet eerst in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Het is dus verstandig om vooraf of tijdens je lessen al te starten met het oefenen van je theorie, vaak kan je dit ook bij de rijschool doen waar je je lessen volgt. Er word dan inhoudelijk meer in gegaan over de regels met als gevolg dat je dit veel beter kan begrijpen en dus onthouden.

Heb jij je rijbewijs al en heb jij nog een gouden tip voor mij?