We kunnen er tegenwoordig echt niet meer omheen, de digitale wereld en de crypto currency. Ben jij er een beetje in thuis? Veel mensen hebben er wel eens van gehoord, maar weten er niet zoveel van. Dat is overigens helemaal prima, want gelukkig hoef je geen echte pro te zijn om hiermee te beginnen. Investeren kun je leren zeggen ze wel eens en dat geldt ook hiervoor. Wil je beginnen met investeren in Bitcoin, maar weet je niet hoe? Wij geven vandaag wat praktische tips!

Lezen

Zoals bij alles adviseren we je om eerst zelf wat onderzoek te doen. Natuurlijk zijn we van de plug & play generatie en zijn we niet zo bekend met eerst lezen en dan doen, maar wat dit betreft is dat wel handig. Bezoek eens informatie sites, blogs over dit onderwerp en ga naar de bibliotheek voor boeken. Belangrijk is dat je eerst de basis weet over investeren en je daarna iets meer verdiept in crypto currency en bitcoin.

Platform kiezen

Dan is het tijd om een platform te kiezen, want waar ga je een account aanmaken, je geld storten en er vervolgens crypto mee kopen? De keuze is natuurlijk geheel aan jou. Check wel even of het helemaal legit is, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je straks je geld kwijt bent. Bij deze platforms kun je ook makkelijk de BTC koers bekijken (deze wordt live bijgehouden), heel handig! Finst is bijvoorbeeld een platform dat vrij nieuw is, maar prima schijnt te werken.

Budget kiezen

Heb je een account aangemaakt? Dan is het belangrijk om te bepalen wat jouw budget gaat zijn. Je kiest een bedrag waarmee je gaat investeren en zorgt ervoor dat je daar niet overheen gaat. Kies een bedrag dat je goed kunt missen en dat je niet direct nodig hebt. Investeren is namelijk een lange termijn zaak en moet je zeker niet met je laatste spaargeld doen. De kans op verlies is er namelijk ook.

Kopen of verkopen?

Heb je gekocht en schieten de koersen omhoog? Dan bereik je een moeilijk punt, want de hebzucht komt om de hoek kijken. Als je flink kunt cashen raden wij je aan om dat te doen en niet te wachten totdat het nog meer wordt. De koers fluctueert altijd, wat wilt zeggen dat het in golven gaat. Na een piek stort de markt vaak in en krijg je een dal. Uiteindelijk komt die piek er wel weer, maar dat kan jaren duren. Laat die hebzucht dus geen rol spelen en cash of koop met je verstand.

Lange termijn plan

Zoals we al aangaven is investeren iets voor de langere termijn. In hele sommige gevallen kun je er snel rijk van worden, maar in de meeste gevallen parkeer je je geld voor een paar jaar. Maak hier dan ook een plan op. Geheel nauwkeurig kan dit plan overigens niet zijn, want je weet niet wat de beurs doet. Weet wel dat wanneer je een bepaald punt hebt bereikt het tijd is om je winst te pakken.

Succes!