Magnesiumolie, heb jij er al wel eens van gehoord? Magnesium is niet alleen erg goed voor lichamelijke klachten zoals menstruatiepijn en spierpijn, het is ook een waar beautymiddel en heeft goede eigenschappen voor je huid. In dit artikel lees je waarom magnesiumolie goed kan bijdragen aan een gezond uiterlijk. Lees je mee?

Magnesium is een mineraal die bijdraagt aan een normale werking van de spieren en het zenuwstelsel. Je kunt magnesium tabletten slikken, maar het is nog beter om magnesiumolie te smeren. Via de huid komt de magnesiumolie namelijk direct in je lichaamscellen en daarbij ook op de plekken waar dat het meest nodig is. Tevens is dit een gemakkelijke en snelle manier om je magnesiumgehalte te verhogen.

magnesiumolie 1

Waarom is magnesiumolie zo goed voor je uiterlijk?
  • Het kan het vegrijzingsproces afremmen en kan de haarkleur herstellen en de haarstructuur versterken. Hiervoor moet je het haar insmeren met de olie en dit ’s nachts laten inwerken.
  • Het versterkt onze tanden, botten en gehele skelet. Het helpt daarnaast ook om het tandglazuur weer te herstellen. Hiervoor poest je kort met de olie, let op: niet inslikken!
  • Het vertraagd ouderdomsverschijnselen van het lichaam, daarnaast helpt het ook om rimpels te bestrijden die door ouderdom of overmatig zonlicht veroorzaakt zijn.
  • Het verzacht de huid, poriën worden kleiner en vuil en dode huidschilfers komen los. Hiervoor smeer je voor het slapen gaan een dun laagje magnesiumolie op de huid, was in de ochtend uw gezicht met water.
  • Je kunt het ook gebruiken wanneer je last hebt van eczeem, huidallergie of andere huidklachten. Magnesiumolie helpt de huid herstellen, schilfers verdwijnen en de jeuk wordt minder.

Ik ben fan! Zelf slikte ik altijd magnesium tabletten tegen vermoeidheid en stijve spieren, maar ik ga zeker vaker deze olie gebruiken. Zoals je hierboven ziet heeft het vele positieve werkingen welke ik zeker wil gaan uittesten.

Gebruik jij al magnesium olie?

Beautytip: magnesiumolieLaatste update: 29 maart 2020