Valentijn staat voor de deur en valt op een zondag. Wij gaan dan graag gezellig met z’n tweeën een weekendje weg naar een romantische stad. In eigen land zijn er genoeg steden om lekker van de liefde te genieten, maar ook in België. Vandaag vertel ik je hier meer over!

Behalve romantiek willen we natuurlijk ook weten wat er aan beautyproducten te halen valt in deze steden. Daarom geven we tips voor de mooiste havenstad van Nederland en die van België. Sleep je valentijn dus op zaterdag mee om the shoppen, zodat je op Valentijnsdag zelf als een ware beauty voor de dag komt. Met die belofte kan hij vast wel genoeg geduld opbrengen om mee te gaan shoppen.

Beauty Shoppen antwerpen-2

Antwerpen

In Antwerpen kun je je hart ophalen. Er zijn vele verschillende beautywinkels die allemaal hun eigen stijl hebben. In de Huidevetterstraat vind je het overdekte winkelcentrum de Nieuwe Gaanderij waar een Cosmeticary én een Shu Uemare zitten. Deze winkels zijn tegenover elkaar gevestigd, waardoor je snel even bij beide langs kan wippen. Op de Schuttershofstraat 35 vind je Necessities met een groot assortiment parfums. Hier worden ook handgemaakte accessoires en kleden verkocht. Als je uitgeshopt bent, is het leuk om naar restaurant Le Zoute Zoen te gaan. Overnacht daarna in Hotel Julien of hotel De Witte Lelie. Bezoek de volgende dag op valentijn het Museum aan de Stroom (MAS) dat een 360 graden panorama over de stad heeft. Of slenter door het prachtige centrum en bewonder de prachtige historische gevels.

Beauty Shoppen rotterdam-3

Rotterdam

In Rotterdam is het een must om naar La Bourse te gaan. Deze Rotterdamse parfumerie die haar deuren opende in 1924 heeft maar liefst 3 vestigingen in de havenstad, respectievelijk op de Coolsingel 54, Meent 2 en Korte Lijnbaan 24. Houd je van exclusief parfum? Dan is Annick Goutal een winkel die sowieso niet mag ontbreken tijdens je bezoek. Deze shop werd in 1981 opgericht door de markante Annick Goutal. Zij was een mannequin die na een ontmoeting met een parfumeur ontdekte zij de gave had om heerlijke geuren te maken. Sinds haar overlijden in 1999 is de zaak overgenomen door haar dochter Camille. Elk parfum van Annick Goutal is gebaseerd op een gevoel, een geluksmoment of een herinnering aan een geliefde of gebeurtenis. Perfect om hier een lekker geurtje voor valentijn te halen! Voor make-up en verzorgingsproducten ga je naar Skins in de trendy Van OldeBarneveltstraat, vlakbij de Lijnbaan en de Coolsingel. Eet na het shoppen in het recentelijk geopende NY Basement in Hotel New York en overnacht ook in dit prachtige hotel. Loop op valentijnsdag lekker langs de Maas of breng een bezoekje aan Blijdorp. Deze dierentuin is ook een trouwlocatie. Ontdek of dit de perfecte locatie voor jullie is!

Voor meer informatie over deze romantische havensteden ga je naar het magazine van Wijkopenautos Daar vind je een volledige top 10 van romantische steden in Nederland en België.

Nieuwehandtekening