Wanneer je net als mij een maatje meer hebt kan een dagje strand soms iets zijn waar je tegen op ziet. Toch hoeft dit niet het geval te zijn. Vandaag laat ik je wat leuke bikini’s, tankini’s en corrigerende badpakken zien waarmee jij je op je gemak zult voelen!

Bikini

Wie zegt dat dames met een grotere maat echt niet over het strand mogen/kunnen lopen in een bikini hebben het goed mis. Zolang jij je goed voelt in je eigen lijf straal je dat ook uit. Maar eerlijk is eerlijk, een bikini die goed staat en ook op de juiste plekken past is wel belangrijk. Wanneer je een grotere buste hebt kan het fijner zijn om te kiezen voor een voorgevormde bikini of juist een bikini met beugel. Een triangel topje bieden voor de meeste vollere dames niet voldoende ondersteuning, dus mijn advies is dan ook om die te laten liggen.

TIP: Wanneer je iets meer vlees op je heupen hebt kun je het beste kiezen voor een omslagbroekje of een highwaisted broekje. Zo corrigeer je net even dat hobbeltje en voorkom je het “rollade” gevoel.

Tankini

Een tankini is net als de bikini twee-delig. Echter is de bovenkant langer dan bij een bikini. Vaak bedekt deze je hele buik. Zelf heb ik er onlangs nog een aangeschaft omdat ik na mijn zwangerschap behoorlijk wat striae heb overgehouden op mijn buik. Ik schaam me er niet voor, maar toch vind ik het fijner als ik iets meer bedekking heb. Zeker omdat het nog allemaal een klein beetje flubbert “ahum”. Een Tankini heb je overigens ook met beugel aan de binnenkant.

Of toch een corrigerend badpak

Hier heb ik zelf (nog) geen ervaring mee. Maar een corrigerend badpak is tegenwoordig ook helemaal in. Zoiezo heeft het badpak een comeback gemaakt en tegenwoordig zie je de badpakken steeds vaker terug op het strand of aan het zwembad. Speciaal voor de vollere dames zijn er dus ook corrigerende badpakken. Deze hebben bijvoorbeeld wat roesjes op de voorkant als je je buikje wilt verdoezelen of zitten op de billen net iets anders waardoor ze een liftend effect geven.

Zoals je kunt zien zijn er voldoende mogelijkheden tegenwoordig als het gaat om badmode voor een maatje meer. Maar het allerbelangrijkste is dat jij je deze zomer goed in je vel voelt.

Wat heeft jouw voorkeur? Een bikini, tankini of toch een corrigerend badpak? Laat het weten in de comments.

Handtekening Jamey