Babymoov Nutribaby XL winnen

Wanneer een kindje begint aan vaste voeding is voor elk kindje verschillend. De een is er wat sneller toe dan de ander. In dit artikel vertel ik hoe dit bij ons geleidelijk aan is gegaan en ook hoe je zelf babyhapjes kunt maken. Én ik ga ook nog eens de Babymoov Nutribaby XL t.w.v. € 174,90 weggeven zodat het maken van babyvoeding nog makkelijker word! 

Wanneer een kindje aan vaste voeding wilt beginnen is voor iedereen anders. Noé vond het al snel erg interessant. Dus wij begonnen dan ook nog zelfs iets voor de 4 maanden grens. Maar rond die 4 maanden zouden de kleintjes vaak wel interesse moeten tonen. Nou kun je natuurlijk je potjes voeding bij de drogisterij of de supermarkt kopen, maar het zelf maken is (zeker in de beginfase) ontzettend makkelijk.

Wat te geven bij 4 maanden

Omdat je kleintje nu pas alle smaken leert kennen is het goed om dit echt 1 voor 1 te doen. Mix dus nog geen voedsel maar houd het bij bijvoorbeeld alleen wortel of erwten. Ik begin hier overigens gelijk over groente. Maar dat is natuurlijk met een reden. Fruit is lekker zoet. Probeer dit daarom nog even over te slaan tot je kleintje iets meer gewend is.

Ideeën:

  • Wortel
  • Erwten 
  • Bloemkool
  • Pompoen

Vanaf 6 maanden gaan variëren 

Wanneer de eerste hapjes goed zijn gegaan kun je ook gaan variëren. Door bijvoorbeeld 100 gram groenten, 80 gram koolhydraten (rijst, aardappelen of pasta) en 20 gram eiwitten (vlees, vis of ei) te geven. Ook dit heb je natuurlijk kant en klaar in de winkel. Maar wanneer je het zelf wilt maken vind je hieronder een simpel recept.

Sperziebonen met kip

Ingrediënten:

75g sperziebonen
2 eetlepels rijst
25g kipfilet

Bereiding:
De sperziebonen in kleine stukjes samen met de rijst en de kip in 20 minuten gaar koken. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en pureer het. Zorg er voor dat het niet te grof blijft. Naar mate het kindje ouder word kun je variëren in de grofheid. 

Vanaf 8 maanden

Naast de avond hapjes is het natuurlijk ook leuk om brood te geven. Je begint zonder korstjes, en vanzelf worden de korstjes ook meegegeten. Kijk vooral naar wat je kleintje wilt eten en waar hij/zij aan toe is. Voor Noé was het al snel duidelijk. Ze wilde steeds vaker een boterham, at het liefst mijn brood van het bord en wilde al snel zijn banaan eten uit de schil. Op dat moment begonnen wij dus ook grotere en grovere porties te geven. Maar dit blijft natuurlijk voor ieder kindje anders.

Lees ook: Als eten in eens een issue wordt

Babymoov Nutribaby XL

Om zelf babyhapjes te maken mag ik een van jullie heel erg blij maken met de Babymoov Nutribaby XL. Dit is een geweldige keukenmachine waarin je niet alleen de hapjes kunt koken, maar ook kunt blenden. Echt een alles in 1 babyhapjes maak machine. En ik mag dus 1 van jullie blij maken met dit top apparaat!

Hoe maak je kans op de Nutribaby XL t.w.v. € 174,90 ?

Reageer dan onder dit artikel waarom jij wilt winnen met een werkend mail adres (zodat ik je kan contacten)
Volg Jamey.nl op Youtube en/of Instagram
Volg Babymoov op Instagram
Tag je minimaal 2 vrienden op de foto op Instagram!

WIN DE BABYMOOV NUTRIBABY XL pin