Wil jij graag je jonge spruit meenemen op stedentrip, maar heb je nog wat inspiratie nodig? Dat komt goed uit! Ik heb namelijk een aantal handige tips voor je opgeschreven gezet, zodat jij je hoofd er niet meer over hoeft te breken. Binnen de kortste keren zijn jij en je baby lekker op reis en weet je zeker dat het helemaal goedkomt.

Een vakantie of stedentrip boeken binnen Europa kan snel geregeld zijn. Je neemt een kijkje op een van de velen websites en al snel zie je honderden resultaten tevoorschijn komen. Toch kies je niet voor de eerste de beste uitkomst, want je neemt namelijk iemand met je mee. Niet zomaar iemand; je meest favoriete persoon op aarde. Dan wil je natuurlijk dat alles helemaal veilig verloopt, zonder dat jij je ergens druk om hoeft te maken.

Kies bewust voor een geschikte temperatuur

Misschien houd je zelf wel van extreem hete temperaturen, of juist van dikke pakken sneeuw, toch pakt dit voor je baby vaak even anders uit. Baby’s kunnen namelijk niet zo makkelijk vertellen dat ze het te warm of te koud hebben, behalve natuurlijk de stembanden aan te spannen. Daarnaast, en dat is misschien nog wel het belangrijkst, zijn baby’s erg gevoelig voor griep en kou, wat door extreme temperaturen nog sneller wordt opgewekt. Als je dus aan een tripje naar Barcelona of Rome zit te denken, is de lente een ideale en zachte periode. In de nieuwjaars-winter kun je het koude Scandinavië en de Alpen misschien nog beter vermijden, maar kun je daar in oktober en november wel heel goed terecht.

Rust samen goed uit

Ook al wil je jeactieve en energieke power meegeven aan je kindje, is het toch heel belangrijk om je baby én jezelf rust te gunnen. Het is tenslotte vakantie. Hoe opgewonden zij ook raken van al het moois en nieuws, zorg er toch maar voor dat je lieveling lekker slaapt en goed eet en drinkt. Geloof mij maar, daar wordt je zelf ook vrolijk van!

Bereid je goed voor op de reis

Als je alle punten voor jezelf op een rijtje hebt gezet, wordt het tijd om je voor te bereiden op de reis. Je wilt naast een hele leuke en spannende trip natuurlijk ook de meest geschikte optie vinden. Daarvoor kun je de GoEuro app voor Apple of Android gebruiken. Met deze app kun je namelijk in een handomdraai je reis van A naar B plannen, terwijl je verschillende soorten reizen met elkaar vergelijkt. Je bent daarnaast ook altijd op de hoogte van de meest recente prijzen en kun je je e-tickets allemaal op dezelfde plek bewaren.

Voordat je met je baby op stedentrip in Europa gaat zijn er dus een aantal punten waar je van tevoren rekening kunt houden. Zo ga je pas echt verantwoord op reis en weet je zeker dat jullie saampjes een heerlijke reis tegemoet gaan!

Reizen met een baby