Nu Noé er is gaat er echt een wereld voor ons open. Wie had gedacht dat ik met mijn dochter op de arm lekker onder de douche durfde te stappen, of zo een kwartier met haar kan staan badderen. Vandaag vertel ik jullie over ons baby bad ritueel.

Toen we er achter kwamen dat ik zwanger was kwamen er direct al ideeën in mijn hoofd op. Zo zag ik mezelf al rondlopen met de kinderwagen, lekker wandelen langs het water. Maar ook het lekker badderen stond hoog op mijn lijstje. Niet gek want ik was vroeger al een enorme water rat. Je kunt je dus wel voorstellen dat baby zwemmen ook echt wel gaat gebeuren.

Na de bevalling vroeg de verloskundige mij wat ik graag zou willen leren van haar. Het eerste wat ik dan ook zei was; mijn kleine meid in badje doen! Ze moest gelijk lachen want “zo moeilijk is dat toch niet”??! Nou eerlijk is eerlijk, ik was de eerste paar keren toch echt aan het hannesen. Maar we zijn alweer een paar weken verder en ik heb het al aardig onder de knie, al zeg ik het zelf. Maar goed, ik bereid me dan ook wel voor elk badje goed voor.

  • Ik laat een lekker warm badje lopen. Deze zet ik vooraf al op de juiste plek in de badkamer (boven het doucheputje) want zodra je klaar bent met het badje wil je niet eerst nog met liters water tillen voor je het weg kan laten lopen.
  • Zorg dat je badcape en shampoo al binnen handbereik van het badje klaar staan. TIP! Ik vind zelf dat Sebra echt heerlijke zachte sky badcapes heeft.
  • Op de commode leg ik alvast een schoon setje kleding neer, een opengevouwen luier (de kleine heeft wel eens de nijging om zomaar te plassen na het badderen). Ook leg ik alvast de bodylotion klaar en een extra hydrofiele doek om haar mee af te drogen.
  • Vervolgens zorg ik ook al dat er een flesje klaar staat beneden. Zodat ik haar wanneer we beneden komen na het badje direct kan voeden.

Wat ik vooral heb gemerkt is dat de voorbereiding het halve werk is. Wanneer je je kinderkamer handig hebt ingedeeld heb je alles binnen handbereik. Maar na een warm badje is de buitenlucht al snel heel koud voor zo’n kleintje. Daarom zorg ik er voor dat ze zo snel mogelijk weer aangekleed is om zo een hoop traantjes te voorkomen.

Nog een kleine tip van flip; Sebra muurkastjes voor bijvoorbeeld boven de commode. Wanneer je kleintje ouder wordt kunnen ze gebruikt worden voor het opbergen van speelgoed, maar tot die tijd gebruik ik ze bijvoorbeeld voor de luiers en spuugdoekjes.

Hopelijk heb je wat aan mijn baby bad ritueel gehad! 

Handtekening Jamey