arnhemse stockdagenNiets te doen van het weekeind? En zin om leuke designer fashion items te halen voor een prikkie? Ga dan zeker dit weekeind nog even naar Arnhem! De Arnhemse stockdagen zijn namelijk aan de gang!


De Stichting Arnhemse Stockdagen breidt dit jaar uit met een nieuwe hotspot voor productdesign. Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is toegevoegd als locatie aan dit mode- en designevenement. IPKW is een vestigingsplaats voor ontwerpers en energie-intensieve ondernemingen met oog voor duurzaamheid. In de prachtige gebouwen is een groot aantal productdesigners gevestigd. Tien van hen openen hun deuren speciaal voor de Arnhemse Stockdagen die van 25 t/m 28 juni plaatsvinden. Ook gevestigde productontwerpers zoals Ineke Hans en Arnout Visser zijn weer deelnemer en openen hun atelier aan de noordkant van Arnhem.

PRODUCTDESIGN

Productdesign is al vanaf het begin een van de speerpunten van de Arnhemse Stockdagen. In de centrumstraten van Arnhem, het Modekwartier en de Stadhuishal zijn al vanaf het eerste uur productdesigners te vinden. Met de nieuwe locatie wordt dit aanbod nog krachtiger gepresenteerd en krijgt het evenement naast mode een sterke focus op productontwerp. De nieuwe in de IPKW gevestigde deelnemers zijn: Apetrots, Erik Stehmann, Klaas Kuiken, Kraft Architectuur, Tijn van Orsouw, Rick Tegelaar, Robbin Baas, Joris de Groot, Roos Meerman en Weltevree.

MODEONTWERP

Ook modeontwerpers uit het hele land openen tijdens dit lange weekend hun voorraadkasten. Het Modekwartier, de Stadhuishal en de centrumstraten van Arnhem staan vier dagen lang volledig in het teken van stock en designeritems. Het resultaat is een groots festijn voor de mode- en designliefhebber op jacht naar unieke samples. In het laatste weekend van juni is Arnhem dé marktplaats voor de mode en productontwerpliefhebber en DIY designers op zoek naar stoffen en fournituren uit de voorraadkasten van grote Nederlandse mode- en designlabels en nog onbekende talenten.

RECORDAANTAL DEELNEMERS

Wat in 2011 begon als een kleinschalig evenement voor lokale ontwerpers, groeide in de afgelopen jaren uit tot een evenement dat de hele Arnhemse binnenstad transformeert tot een Walhalla voor mode en productdesign. Sophie Schijf, algemeen directeur van het event: “In de afgelopen jaren hebben we stevig ingezet op het landelijke stockaanbod en is er een weg geopend om veel ontwerpers bekend te maken bij het grote publiek. Voor de ene ontwerper is de stockverkoop een proeftuin voor een nieuw merk, om te voelen wat de reacties zijn. Voor de ander is het een manier om schoon schip te maken in het overvolle voorraadhok. Met de Kleefse Waard als nieuwe locatie en maar liefst 93 inschrijvingen hebben we een fantastische nieuwe mijlpaal bereikt en een sterke basis gelegd voor onze in 2016 geplande lustrumeditie.”

DEELNEMERS 2015

93 grote en kleinere deelnemers maken dit jaar hun opwachting. Een greep uit de lijst deelnemers: Trix en Rees, Humanoid, Sjaak Hullekes, Elsien Gringhuis, Bottines, Jannissima, Fenny Faber, by Sanne Jansen, Philomijn, Van van den Dungen, Dutchess, Ineke Hans, Anna Treurniet, Studio Lenneke Wispelwey. Jones Arnhem, Trickle Down Fabrics, Meijer&Floor, Van Mij, Minouche en Rûne sieraden, Weltevree, Where we Work,, Coming Soon en You Are Here. Voor de volledige deelnemerslijst en overige informatie over de Arnhemse Stockdagen: www.arnhemsestockdagen.nl

Het programmaboekje kan je hier vinden. De Arnhemse Stockdagen vinden plaats tijdens Fashion Festival Arnhem. Voor actueel nieuws en meer voorpret: www.facebook.com/arnhemsestockdagen