Iedereen is wel bekend met arganolie. Maar waarom is het zo geweldig? Alleen omdat je er zulk zijde zacht haar van krijgt? Of zijn er nog meer dingen waar je deze liquid gold voor kan gebruiken? Ik zocht het uit. Lees je mee?

IMG_3232

Arganolie

Arganolie word gemaakt van de vruchten van de arganboom. Die officiële naam van deze boom is Argania Spinosa. Tegenwoordig groeit deze boom alleen nog maar in Marokko en in een deel van Tunesië, wat ervoor zorgt dat de olie zeer kostbaar is. Om die reden word het ook wel het Marokkaanse Goud genoemd. Vroeger werden de noten nadat zij gerijpt waren met de hand gemalen en geperst. Tegenwoordig gebeurt dit met behulp van een machine, vooral nu arganolie zo populair is.

IMG_3238

Glanzend haar

Ik denk dat dit een van de meest bekende haar producten is op de wereld. Je hebt maar een paar druppels nodig om je haar te laten glanzen en gezond te houden. Het trekt goed in en je haar voelt niet vet aan. Doordat de olie diep in de haarwortels trekt wordt de talgproductie verminderd, wat er weer voor zorgt dat je haar minder snel vet wordt. Arganolie is ook geschikt voor stug en onhandelbaar haar. Het geeft glans en maakt het haar makkelijker door kambaar. Ik zelf heb aziatisch haar, stijl en glad. Voor mij is het dus niet noodzakelijk om arganolie voor mijn haar te gebruiken.

Arganolie 3

Een stralende huid

De olie zit vol met essentiële vetzuren en vitamine E. Hierdoor kun je met een paar druppels je huid jong en soepel houden. Ook zitten er antioxidanten in de olie waardoor je rimpels tegen gaat. Olie werkt natuurlijk ook erg goed voor een droge huid. Ik zelf heb op mijn benen erg vervelende droge, jeukende plekken. Het lijkt een beetje op psoriasis maar is het gelukkig niet. Echter heb ik nog nooit iets gevonden wat er voor zorgt dat het wel weg gaan. Gelukkig merk ik dat de arganolie enorm helpt. De droge plekken worden minder pijnlijk en jeuken veel minder.

Arganolie 1

Ik ben zelf fan van arganolie. Echter gebruik ik het niet voor mijn haar. Mijn huid word er zo soepel van en ik merk een heel groot verschil op de droge plekken op mijn benen. Ik blijf de arganolie van mogadorcosmetics.nl absoluut dagelijks gebruiken. Een flesje van 110ml arganolie kost bij Mogad’or Cosmetics €29,95. Niet heel goedkoop, maar voor mij is het absoluut de moeite waard!

Waar gebruik jij arganolie voor?

Nieuwehandtekening