Scheren, epileren of misschien toch liever harsen? Iedereen heeft een eigen favoriete manier van ontharen. Maar wat zijn de verschillen? Ik bespreek ze allemaal vandaag. Lees je mee?

Het ouderwetse scheren

Scheren is de meeste bekende methode als het om ontharen gaat. Het is snel, makkelijk en pijnloos en daarom kiezen de meeste vrouwen voor het ouderwetse scheren. Door deze manier van ontharen toe te passen heb je wel sneller weer last van stopsels omdat je het alleen oppervlakkig verwijderd. Als scheert is het fijn om hierbij een passend product te gebruiken zoals een scheergel. Hierdoor is de kans op kleine snijwondjes minder en gaat het scheren ook een stuk gemakkelijker. Persoonlijk ervaar ik dat mijn huid met gebruik van een scheergel ook zacht en gevoed aan voelt, natuurlijk is dit afhankelijk van welk product je gebruikt.

Ontharingscrème

Ontharingscreme word ook door veel vrouwen gebruikt. Dit kan je voornamelijk voor de benen en oksel doen. Met een spatel breng je de crème aan op de huid en laat je het enkele minuten intrekken. Vervolgens spoel je het af en met als eind resultaat dat alle haren verdwenen zijn. Net als bij scheren is werkt ook deze methode met ontharingscrème oppervlakkig, en krijg je gauw weer stopsels. Heb je een gevoelige huid dan is het aan te raden om eerst op een klein stukje huid te testen of je er tegen kan of niet.

Epileren

Voor het epileren zijn er speciale apparaten op de markt. Het is een makkelijk manier om je haar voor enkele weken te verwijderen. Want in tegenstelling met scheren en ontharingscrème neem je met epileren wel de hele haar mee. Terug komend haar zal veel dunner en lichter zijn. Helemaal gevoelloos is epileren niet want je haalt tenslotte de haarwortel weg. Naar mate je vaker epileert zal het wel minder gevoelig zijn.

Harsen en waxen

Bij harsen en waxen breng je een kleverige substantie aan op de huid die gemaakt is van bijenhars of een hars die is gemaakt van suiker. Door deze methode word het hele haar verwijderd en daardoor duurt het enkele weken voordat het haar weer terug groeit. Net als bij epileren is het niet geheel gevoelloos maar naar mate je het vaker doet zal het minder gevoelig zijn.  Bij de drogist zijn er tegenwoordig kant en klare strips hiervoor kopen.

Laseren

Ik heb er weleens van gehoord maar minder als de andere methodes. Laseren is vrij prijzig en ook nog een vrij pijnlijk. Het voordeel hiervan is dat je wel je ‘hele leven’ verlost bent van je haren. Om het juiste resultaat te bereiken heb je vaak wel meerdere behandelingen nodig.

Welke manier kies jij, als het om ontharen gaat?