De zomer is al weer bijna voorbij, en de dagen worden langzaam weer korter. Om toch het zomer gevoel wat langer vast te houden ging ik op zoek naar inspiratie voor in huis. Agua is het geworden!

Agua

Agua is een verzamelnaam voor alles wat zeg maar een kleur van de zee zou kunnen zijn. Turquoise in al zijn tinten is naast roze mijn absolute lievelingskleur. Het doet mij denken aan de zee, het strand, en daarbij dus de zomer.

shutterstock_265213604

 

Om je huis meteen helemaal turquoise te verven gaat wel heel erg ver, en maakt het heel erg druk. Maar bijvoorbeeld 1 muur kan een huis al helemaal opvrolijken. Ik vind het zelf het mooist als je een wit huis hebt, met naturel tinten, en dan details in agua. Bijvoorbeeld een stoel, kastje of een lamp zoals deze industriële hanglamp. Stoer maar ook weer romantisch door de kleur. 

Deze lamp van lamp-thuisbezorgd  geeft een zuidelijk tintje aan elke kamer. Als je er nou niet een te felle lamp in doet, de verwarming wat hoger, dan is het net of je weer even op vakantie bent.

Voor een snelle en kleine aanpassing kun je natuurlijk ook vaasjes, potjes, kaarsen of mooie lijstjes in die kleur kopen, en breng je toch wat zomerse kleuren in huis zonder het al te druk te maken.

shutterstock_133777256

shutterstock_126163757

 

Een mooie sprei over je bank, of de houten stoelen een nieuw likje verf, geeft ook net dat extra aan de kamer. Door bijvoorbeeld veel kleuren bij elkaar te gebruiken krijg je een echte bohemian stijl, maar wil je het echt strak houden, dan zijn wat accessoires al weer voldoende. Ik kan niet wachten om binnenkort te verhuizen zodat ik mijn huis precies zo kan inrichten.

Ben jij ook zo dol op de zomer en de kleuren van de zomer?

Handtekening Judith