Wist je dat sporten niet per se nodig is om af te vallen?Op deze manier verlies jij gewicht zonder uren in de sportschool te hoeven doorbrengen.

Dagelijkse beweging

Natuurlijk is bewegen goed om af te vallen. Dagelijkse lichaamsbeweging is echter voldoende. Denk hierbij aan wandelen, fietsen en je huis opruimen. Neem vooral wat vaker de fiets als je boodschappen gaat doen en de trap in plaats van de lift of roltrap. Dan beweeg je meer en dat maakt het afvallen gemakkelijker.

Gezond eten

Om af te vallen is gezond eten het belangrijkst. Het is zelfs zo dat 70 procent van je gewichtsverlies komt van wat je eet en 30 procent van bewegen. Gezond eten betekent dat je kant-en-klare voedingsmiddelen en producten in pakjes en zakjes zoveel mogelijk laat staan.

In plaats van al die voorverpakte en bewerkte voeding koop je voedingsmiddelen die vers en onbewerkt zijn. Denk aan groenten, fruit, vlees en vis. Verse voeding levert alle gezonde voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om in balans te komen en te blijven. Denk hierbij aan gezonde koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen.

Als je lichaam in balans is, verlopen alle processen in je lijf beter. Ook je natuurlijke vetverbranding zet je op deze manier aan. Bovendien blijft je bloedsuikerspiegel lager als je gezond eet. Hiermee maak je effectief een einde aan ongewenste vetopslag in je lijf. Hoe dat precies werkt, lees je in dit artikel.

Laat frisdrank en suiker staan

Eén van de beste dingen die je kunt doen om af te vallen zonder sporten, is frisdrank en suiker laten staan. Deze producten leveren namelijk veel calorieën en weinig voedingsstoffen. Bovendien laten ze je bloedsuikerspiegel schommelen, want bijdraagt aan vetsopslag.

Ook suikervrije frisdrank en snoepjes kun je beter laten voor wat ze zijn. Ook deze hebben namelijk een effect op je bloedsuikerspiegel. Om af te vallen, is het juist zaak om je bloedsuikerspiegel zoveel mogelijk in balans te houden. Zo voorkom je namelijk vetopslag en (vr)eetbuien.

Heb je zoete trek? Neem dan wat fruit of een blokje extra pure chocola. Met fruit krijg je naast zoet ook gezonde voedingsstoffen binnen. Extra pure chocola levert je een lekkere smaak en gezonde vetten die je hang naar zoet temperen.

Omdat fruit ook natuurlijke suikers bevat, kun je het beste niet meer dan twee stuks fruit per dag nemen. Dat is het beste voor je afvalproces.

Voldoende water drinken

Voldoende water drinken is niet alleen belangrijk om de vochtbalans van je lichaam in evenwicht te houden. Water helpt ook om af te vallen. Probeer 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken voor een gezond gewicht.

Vind je water drinken saai? Ook ongezoete koffie en thee dragen bij aan de hoeveelheid vocht die je per dag binnenkrijgt. Net als soep van verse groenten, karnemelk en gezonde smoothies.

Je kunt ook met verse kruiden en vers fruit een heerlijk drankje maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van verse munt en aardbeien of verschillende soorten citrusvruchten in een karaf water? Dat is niet alleen gezond, maar staat ook nog erg feestelijk.

Goed slapen

Afvallen terwijl je slaapt? Jazeker! Als je goed slaapt, werkt je stofwisseling namelijk beter en maakt je lichaam meer vet verbrandende hormonen aan. Ook heb je overdag meer energie om lekker te bewegen.

Als je goed uitgeslapen bent, heb je eveneens minder zoete trek en kun je verleidingen beter weerstaan.Probeer minimaal zeven tot acht uur slaap te krijgen per nacht. Hier vind je vijf tips voor een perfecte nachtrust.

Eet tot 2 uur voor het slapengaan

Als je er een goed gewoonte van maakt om twee uur voor het slapengaan niet meer te eten, kan je lichaam tijdens de nacht meer groeihormoon aanmaken. Dit stimuleert de natuurlijke vetverbranding.