8x Tips thuis te doen met je kinderen in coronatijd hoofdfoto

Door Corona word het lastig om nog iets leuks te ondernemen. Maar kinderen willen toch vermaakt worden en willen hun energie kwijt. Ik kan je zeggen, er zijn genoeg leuke activiteiten die je met je kind kunt doen. Want kinderen hebben niet zoveel nodig om zich goed te kunnen vermaken, het zijn de kleine dingen. Vandaag deel ik enkele tips die je thuis kunt doen met je kinderen.

8x Tips thuis te doen met je kinderen in coronatijd hoofdfoto

Bakken

Bakken doen we sowieso wel één keer in de maand en dat is nu 1 keer in de twee weken geworden. Met zijn tweeën verzinnen we iets leuk om te bakken en gaan vervolgens gezellig samen aan de slag. Omdat wij met zijn tweetjes zijn is vaak een hele cake of taart te veel. Wat we dan doen is op de fiets een rondje door onze woonplaats te fietsen en de opa’s en oma’s en vrienden te verassen met een stukje taart of cake. Zo heb je toch even iedereen kort kunnen zien, maak je ook andere blij en heb je gelijk weer een frisse neus buiten gehad en dan natuurlijk niet het bakplezier te vergeten. Vooral cupcakes vind mijn dochter leuk om te maken omdat ze dan kan gaan versieren. Ik laat haar daar helemaal in vrij en komen de mooiste creaties.

Kleien

Wat we tegenwoordig ook erg leuk vinden is kleien met boetseer klei wat droogt aan de lucht. Je kan bijvoorbeeld geurblokje maken of hangertjes. Je maakt met boetseer klei, uitsteekvormpjes en etherische olie zo geurblokjes. De boetseerklei steek je uit met uitsteekvormpjes. Je maakt er bovenin een gaatje in met een satéprikker zodat daar later een touwtje doorheen kan. Laat de boetseer klei een dag drogen aan de lucht. Daarna kan je wat druppels etherische olie om het vormpjes druppelen en bevestigd het touwtje aan het vormpje. En dan kan je hem ophangen in de wc, kledingkast of als cadeau weggeven.

Spelletjes

Spelletjes wie vind dat nou niet leuk. Organiseer een leuke spelletjes middag met je kind. Kijk samen wel spelletjes je wilt gaan doen, zorg voor genoeg eten en drinken en je vermaakt je weer een paar uur. Ik probeer ook spelletjes te doen waarvan mijn dochter nog kan leren. We hebben Skipbo Junior. Dat is een eenvoudig kaartspel waar cijfers en plaatjes op staan. Het is dan de bedoeling om ze in de juiste volgorde weg te leggen.

Tubbler Opblaasbaar Ligbad

Thuis wellness

Heerlijk spa momentje is natuurlijk ook erg fijn. Wij gebruiken hiervoor ons Tubble bad maar ook zonder bad kan je zeker een thuis welness creëren. Wat wij doen is ons Tubble bad klaar zetten, wat kindvriendelijke coctails maken, de badkamer voorzien van kaarsjes en samen in bad. Daarna lekker een masker en als je net als ik een dochter hebt, nageltjes lakken. En neem vooral lekker de tijd en ontspanning voor. deze activiteit is vooral erg fijn om te doen om een regenachtige dag.

Bioscoop avond

Heerlijk het grote matras naar beneden halen, dekens kussens. Alle lichten uit op wat sfeerlichtjes en kaarsjes na. Samen popcorn maken en hele avond lekker samen films kijken, tot je erbij in slaap valt!

Knutselen

Mijn dochter is gek op knutselen. Kinderen zijn erg ruimdenkend en creatief wat dat betreft. Zo had mijn dochter laatst met kartonnen dozen, plakband en stiften een huisje gemaakt voor onze katten. Ik vind het zelf ook erg leuk om mee te helpen aan dit soort projecten. Maar ook samen kleuren met een kopje thee erbij en wat kletsen, geeft een fijne afleiding en ontspannen sfeer.

Indoor speelparadijs

Maak van je huis een indoor speelparadijs. Maak tenten en leg lekker de kussen op de grond, houd een soort speurtocht met opdrachten. Laat vooral de touwtjes wat los en geniet samen. Tegenwoordig kan je ook online ballenbakken kopen en zelf opblaasbare kussens, wat helemaal voor vermaak zorgt.

Ook verstoppertje spelen in huis samen met je kind kan voor leuke en hilarische momenten zorgen. Zeker als volwassen kan ik je zeggen dat dat soms nog een hele opgave is. Maar laat ook lekker het kind weer in jezelf naar bovenkomen en geniet!

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips, denk vooral creatief en maak het jezelf niet te moeilijk. Kinderen zijn al snel tevreden en hebben niet veel nodig om zich te kunnen vermaken.

7x Tips thuis te doen met je kinderen in coronatijd