7 tips tegen (overmatig) zweten

Zweten, het hoort er nou eenmaal bij. Ons lichaam transpireert om zo ons lichaam koel te houden. Toch kan het erg vervelend zijn als je een vervelend geurtje ruikt of je allemaal zweetplekken ziet. Daarom geef ik je 7 tips tegen (overmatig) zweten.

Gebruik een natuurlijke deodorant of een deodorant zonder aluminium

Natuurlijke deodorant elimineert de vervelende geur van zweet en doet dit zonder gebruik van parabenen en andere chemische ingrediënten. Dit is vooral heel fijn wanneer je een gevoelige huid hebt. Ook kan het slim zijn om een deodorant zonder aluminium te gebruiken. Het verschil met een gewone deodorant is dat deodorant zonder aluminium juist het zweten zelf probeert te voorkomen in plaats van het masseren van de geur. Merken die ik kan aanbevelen zijn bijvoorbeeld Weleda of Urtekram.

Let op je voeding

Wanneer je pittig of erg gekruid eet ga je juist meer zweten. Wil je dit, en de vervelende geurtjes voorkomen? Eet dan minder ui, knoflook en peper en andere kruiden.

Verschoon je regelmatig

Dat klinkt misschien gek, maar wanneer je regelmatig even een nieuw shirt aan trekt voorkom je dat de geur in je kleding blijft zitten. Niks is vervelender dan dat de transpiratie geur in je kleding trekt. De geur van oud zweet ruikt namelijk nog sterker!

Ga voor katoen!

Katoen voorkomt vervelende geurtjes en is fijner als je last hebt van zweetplekken. Deze zijn namelijk minder zichtbaar op katoen. Syntehtische stoffen creëren juist méér zweet bacteriën. Probeer die stof dus zo veel mogelijk te vermijden.

Koffie en alcohol? Beter niet..

Van koffie en alcohol gaat je hartslag omhoog en daardoor ga je zweten. Wil je toch genieten van een lekker bakje koffie of een heerlijke sangria? Zorg er dan voor dat je ook genoeg blijft aanvullen met water.

Ontharen helpt!

Wanneer je meer haartjes hebt word het sneller warmer. En dat zorgt er weer voor dat je meer gaat zweten en dus ook vervelende geurtjes gaat krijgen. Onthaar je oksels dus regelmatig en dan zul je merken dat je oksels ook frisser blijven ruiken.

Botox?

Botox werkt erg goed bij overmatig zweten. Botox blokkeert namelijk de zenuwuiteinden van de zweetklieren waardoor je zenuwen geen zweet meer kunnen produceren. Nadeel is wel dat je soms wel 2 keer per jaar botox injecties moet halen.

Het hoort er bij..

Vergeet niet dat zweten er gewoon bij hoort. Iedereen zweet en je hoeft je daar echt niet voor te schamen. We zijn allemaal mensen! Hopelijk heb jij wat gehad aan deze tips tegen (overmatig) zweten.

7 tips tegen (overmatig) zweten-2