Benen scheren scheerbultjes

Gebruik geen bot scheermes, scrub de boel even van tevoren en gebruik scheerschuim. De mainstream tips om scheerbultjes te voorkomen kennen we inmiddels wel – ons eraan houden is een tweede, maar dat even terzijde. Wat kunnen we nog meer doen om scheerbuljes te voorkomen? Hier zijn enkele tips.

Gebruik babyolie

We weten wel dat het goed is om je huid te scrubben voordat je het onder handen neemt met een scheermes. Daarna even royaal scheerschuim aanbrengen. Zo ben je goed bezig, toch? Helaas, je slaat dan een belangrijke stap over. Het is belangrijk dat je na het scrubben een babyolie aanbrengt. Dit maakt de huid en de haren wat zachter, waardoor minder snel irritatie ontstaat wanneer je gaat scheren.

Gebruik mannenscheermesjes

We gebruiken braaf de scheermessen die voor vrouwen ‘bedoeld’ zijn. Maar – surprise, surprise – die van mannen kunnen we ook prima gebruiken. Sterker nog: sommigen zijn juist beter om scheerbultjes te voorkomen. Kies voor de mannenscheermessen die bedoeld zijn voor het gezicht. Deze messen zijn juist ontworpen voor de gevoelige huid, waardoor je irritatie kunt voorkomen. Daarnaast is het ook belangrijk om voor een scheermes te kiezen dat vier mesjes heeft.

Scheerbultjes door scheermes

Gebruik deodorant of babypoeder

Je hoeft je benen na het scheren niet in te smeren met deodorant. Heb je net je oksels en bikinilijn geschoren? Dan hebben deze plekken er daarentegen wel baat bij. Breng wat deodorant (zonder alcohol) of babypoeder aan, om te zorgen dat de boel droogt blijft en dus niet gaat schuren.

Koud water

Zie of voel je scheerbultjes opkomen? Koel de geschoren plek zo snel mogelijk af met wat koud water. Het voorkomt de bultjes niet meer, maar het zorgt er wel voor dat het niet erg wordt. Het koude water voorkomt namelijk dat je poriën verder uitzetten.

Niet scheren

Een andere optie om scheerbultjes te voorkomen is, juist ja, niet scheren. Veel vrouwen zien het echter niet zitten om met overbehaarde benen rond te lopen. Een andere optie is waxen. Je benen waxen vinden velen al pijnlijk genoeg klinken, laat staan de intieme zone. Bovendien is die zogenoemde Brazilian wax best wel spannend om te ondergaan, zeker voor de eerste keer. Gelukkig kunnen we wat opsteken van de Brazilian wax-ervaringen van anderen. En onthoud, je bent daarna wél een aantal weken haarvrij.