5x Samen sporten met je kind

Samen sporten met je kind is toch veel leuker dan alleen? En waarom zou je niet lekker gaan sporten met je kind. In dit artikel deel ik een aantal leuke voorbeelden van sportactiviteiten die je samen met je kindje kunt gaan doen.

Yoga

Je zou denken dat yoga alleen moet, in alle rust en kalmte. Maar niets is leuker dan het samen met kinderen te doen! Er zijn tal van oefeningen die je letterlijk samen moet doen en je kunnen verzekeren van lachsalvo’s aan beide kanten. Je leert elkaar vertrouwen en je vindt wat elkaars sterke en zwakkere kanten zijn. Het is echt een stukje quality time. Als een kindje wat gestrest is of bijvoorbeeld niet goed kan slapen, dan geeft yoga echt een stukje ontspanning.

Yoga met kids

Het helpt ook heel goed bij groeipijn, en als ze wat ouder zijn bijvoorbeeld om beginnende hormonen een beetje onder controle te houden. En het enige wat je nodig hebt om te beginnen is een yogamat! Bij kinderoefeningen worden er vaak dieren gebruikt. Dus brul als een leeuw (1 van de beste oefeningen tegen stress of een rothumeur), of strek je uit als een giraffe. Dit maakt de oefeningen herkenbaar, en welk kind wil nou niet eens een keer flink brullen zonder dat mama boos wordt?

Trampoline springen

Geloof het of niet, trampoline springen is een heuze workout. En je kunt het zo gek maken als je wilt. Je kunt natuurlijk zelf thuis een Salta Trampoline neer zetten als je voldoende ruimte hebt. Heb je dat niet, dan is een bezoekje aan een springpaleis een super leuk idee. Niet alleen een leuk dagje weg, maar ook gelijk een leuke work-out!

Samen hardlopen

Hardlopen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook heerlijk om even je gedachten op 0 te zetten. Daarbij hoef je helemaal geen ervaring te hebben om lekker te kunnen gaan hardlopen. Overigens vinden de meeste kinderen het ook heerlijk om lekker rond te rennen dus waarom zou je het niet samen gaan doen? Trek je sportschoenen aan, en gaan met die banaan!

Zwemmen!

Zwemmen is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel erg goed voor je spieren en uithoudingsvermogen. En een bijkomend voordeel, je kindje word alleen maar beter van zelfstandig leren zwemmen. Natuurlijk zijn er dingen zoals schoolzwemmen en andere zwemlessen. Maar hoe leuk is het als je samen ook nog lekker baantjes kan trekken! Weer een mooie bijkomstigheid van het sporten met je kind.

Tip! In de zomer zijn er ook zat meertjes en outdoor zwembaden waar je lekker kunt gaan zwemmen.

Samen fietsen

Lekker fietsen!

Afhankelijk van de leeftijd van je kindje kun je ook heerlijk even genieten van de buitenlucht tijdens een fietstochtje. Noé is nog te jong om zelf te gaan fietsen, maar dat betekend niet dat we lekker kunnen fietsen samen. Sinds kort hebben we voor Noé en Manu fietsstoeltjes van Bobike waarmee we al een paar keer op uit zijn geweest. Manu is nog klein en zit daarom voorop. Manu is al veel te lang en heeft nu inmiddels een comfortabele Bobike Exclusive Maxi Plus waarmee ze achterop zit. Naast dat het fietsen een heerlijke workout is hier in de heuvels van Groesbeek is het ook altijd goed om wat frisse lucht op te zoeken met zijn allen.

Zoals je ziet zijn er zat leuke dingen te doen als het gaat om sportief bezig zijn met kinderen. Tv kijken en binnen zitten kunnen we genoeg doen wanneer het regent. Maar waarom zouden we niet lekker buiten bezig zijn met elkaar? Beweging is niet alleen gezond, maar ook hartstikke leuk, vooral samen. Ik sluit dit artikel af en ga lekker samen met Noé en Manu een fietstochtje maken, wat ga jij doen?

5x Samen sporten met je kind-2