Creatief met je kindje - water verven!

Een dagje uit met je peuter kan soms best een uitdaging zijn. Zeker als je als nieuwe mama nog geen flauw idee hebt wat er allemaal te doen is. Ik heb daarom een paar van onze favorieten op een rijtje gezet.

Nijntje museum

Toevallig gaan komende vrijdag mijn ouders met hun twee klein kinderen op stap naar het Nijntje museum. Ze willen al zo lang met de twee kleintjes op pad. En wat is er dan leuker dan het Nijntje museum. Vooral Maél (mijn kleine neefje) is helemaal gek op Nijntje. Dat beloofd dus wel een groot succes te worden!

10 Noé in het Nijntje museum

Een weekendje weg

We zijn al regelmatig een weekendje weg geweest. En elke keer gaan we voor een andere locatie/stacaravan. Maar we zitten er ook al over na te denken om bijvoorbeeld een van de Chalets bij Stekelbos te kopen. Er komt natuurlijk wel een hoop bij kijken. Maar hoe lekker is het om altijd even weg te kunnen wanneer het je uit komt. Zeker wanneer je een leuke locatie kiest kan dit echt ontzettend fijn zijn!

Vliegtuigen spotten

Bij ons om de hoek zit een klein zweefvliegveld. Wanneer het lekker zonnig is vind je heel de buurt op het terras. Je kunt er heerlijk zitten en voor de kids is er zo veel te zien. Die vermaken zich wel hoor! Wellicht zit er bij jou in de buurt ook een vliegveldje?

De kinderboerderij

Hoe leuk is dat, samen naar de diertjes kijken. We hebben hier in de buurt wel een kinderboerderij, maar daar mag je helaas niet bij de dieren komen. Er staat een heel groot hek omheen en je kunt dus alleen kijken van een afstandje. Dus wanneer het droog is buiten gaan we graag naar de kleine dierentuin in Kleve. Persoonlijk vind ik het net zo leuk als een kinderboerderij omdat het heel kleinschalig is. Maar er is echt meer dan genoeg te zien voor een lekkere wandeling.

Een stukje fietsen!

Dit heb ik persoonlijk nog niet heel vaak gedaan. Mijn fiets was stuk, toen werd het weer te koud en ga zo maar door. Maar de fiets is eindelijk gemaakt en het stoeltje zit er op. Het helmpje is ook al gekocht dus morgen gaan we er gelijk even op uit. Ze vind het altijd prachtig op de fiets en je hoort dan ook de hele tijd kijk mama, kijk!

5 x uitjes met een peuter