Cryptocurrency is echt fascinerend in vele opzichten, en doorzeefd met zo’n mysterie! Er zijn veel leuke feiten die mensen niet weten over Crypto, de meeste van deze kunnen heel goed sommige mensen geschokt achterlaten met hun mond wijd open. De opkomst van Crypto is nog maar het begin, en de wereld van Crypto is nog steeds gehuld in mysterie. Hoe meer mensen zich bewust worden of Crypto, hoe meer ze versteld staan. Hier nemen we een kijkje naar vijf boeiende feiten over crypto in het algemeen waar niet veel mensen zich bewust van zijn.

De duurste pizza aankoop ooit gemaakt

Sommigen van u vernomen misschien al waar dit heen gaat, en u zou gelijk hebben. In mei 2010 werd de eerste Bitcoin-transactie in de fysieke wereld gedaan, voor twee Papa John’s pizza’s. Er werden maar liefst 10000 Bitcoins betaald voor deze pizza’s, die toen nog niet veel waard waren. In feite bezat het weinig tot geen waarde, totdat de prijs van Bitcoin in de loop der jaren geleidelijk begon te stijgen. Die 10000 Bitcoin, zijn nu enkele miljoenen dollars waard, vandaar de grap, van de duurste pizza ter wereld.

Cryptocurrency kan niet worden verboden

Gezien de unieke aard van Crypto, kan het niet het slachtoffer worden van een fysiek verbod, vanwege het feit dat het gedecentraliseerd is. Met andere woorden, geen enkel groot bedrijf of overheid kan de stroom van Cryptocurrency dicteren, omdat het volledig gedecentraliseerd is. Er is in wezen geen centraal punt.

De maker van Bitcoin is onbekend

Je zou verwachten dat de oorspronkelijke ontwikkelaar van Bitcoin, de grootste Crypto ter wereld, alom bekend zou zijn. Maar dat is niet het geval. Tot op de dag van vandaag weet niemand echt wie Bitcoin heeft gemaakt, is dat niet mysterieus? Je vraagt je af, zijn ze er nog? Lees het laatste Bitcoin nieuws, om alles onder gaten te houden.

Er zijn meer dan 5000 verschillende cryptocurrencies

Veel mensen hadden niet gedacht dat de crypto wereld zo divers zou zijn, met verschillende alternatieven beschikbaar. Bitcoin is niet de enige Cryptocurrency, er zijn een hoop andere opties beschikbaar met hun eigen unieke set van eigenschappen, zoals de Litecoin, naast vele anderen zoals Ethereum, Polkadot, enzovoort. Litecoin koers voorspelling, en alle andere, zullen een nauwkeurige idee geven om wat te verwachten.

Er is een vaste hoeveelheid Cryptocurrency op de wereld

In tegenstelling tot fysiek geld, kunnen nieuwe Cryptocurrency niet worden gemaakt. Er is een vaste hoeveelheid, wat uitstekend is tegen het bestrijden van inflatie. Bitcoin is daar een goed voorbeeld van, als de laatste Bitcoin is gedolven, is er geen meer. Daarom zal Crypto op de lange termijn zijn waarde behouden zonder onderhevig te zijn aan inflatie doordat er nieuwere Crypto in de markt worden geïnjecteerd.

Wil jij nou ook investeren in Bitcoin? Neem dan eens een kijkje bij Bitiq.

5 weetjes over cryptocurrency