Het is goed om eens in de zoveel tijd een kritische blik op je eigen woning te werpen. Je kent het vast wel. Mensen die al ruim 20 jaar hetzelfde interieur in huis hebben. Wonen moet leuk en interessant blijven en hier zijn geleidelijke veranderingen een belangrijk onderdeel van.

Het hoeft niet altijd te gaan om ingrijpende veranderingen zoals het plaatsen van een nieuwe badkamer of keuken. Er zijn kleine aanpassingen die je kunt doen aan het interieur en exterieur van je woning. Dit zorgt er niet alleen voor dat de waarde van je woning behouden blijft. Het zorgt er ook voor dat je eigen interesse in je woning altijd aanwezig blijft.

Traprenovatie uitvoeren

Veel trappen in gezinswoningen zijn verouderd of zijn slechts voorzien van een laagje kurk of stof. Met laminaat of pvc zijn er geweldige vormen van traprenovatie nodig die de gehele ruimte een sterk verbeterde uitstraling geven. Het plaatsen van overzet treden is binnen één dag gebeurd tegen een zeer betaalbare prijs.

purple-white-design-decoration

Vervang je decoratie

Het is aan te raden om elk jaar kritisch te kijken naar de decoratiestukken in je woning. Cadeautjes, souvenirs en impulsaankopen worden al gauw ergens neergezet en worden vervolgens vergeten. Dit zorgt op termijn voor onnodige decoraties zonder functie. Dit kan een rommelige en onsamenhangende sfeer veroorzaken.

Het vervangen van de gordijnen

Wel jij je woning wat lichter hebben? Vervang dan je donkere gordijnen met wat lichtere gordijnen. Kies bij gordijnen voor een zoom van 5 inch. Dit geeft vaak een wat duurdere en elegantere uitstraling. Een andere methode om meer ruimte te creëren is het aanschaffen van kortere gordijnen die tot net onder het raam lopen.

living-1032733_960_720

De vloer als sfeerbepaler

Het vervangen van de vloer kan een grote invloed hebben op de uitstraling van iedere kamer. Tegenwoordig is licht grijs laminaat erg in de mode. Dit geeft een lichte en neutrale uitstraling waardoor andere kleuren in je interieur meer tot hun recht komen. Denk ook aan het plaatsen aan een vloerkleed in de woonkamer om het huiselijk gevoel helemaal af te maken.

LeBlanc Construction Photos 2012

Dakwerken en gevel

De eerste indruk die mensen van je woning krijgen begint buiten. Zorg ervoor dat deze er altijd verzorgd uitziet. Belangrijke renovatiewerken zijn gevelreiniging en goed onderhouden van dakpannen. Het reinigen van de gevel moet om de 5 jaar gebeuren. Daarnaast is het verstandig om de 2 jaar een dakwerker het dat je laten inspecteren. Deze kan het dak reinigen en eventuele dakpannen repareren of vervangen.

Houd je deze tips in gedachten zul je zien dat je woning veel langer interessant blijft en behoort een verhuizing minder snel tot de opties. Al deze kleine aanpassingen kunnen je toch een gehele nieuwe kijk geven op je woning en zullen het plezier dat je eraan hebt verhogen. Laat een verhuisfirma dus voorlopig maar achterwege.

Handtekening Jamey