Slapen is niet alleen belangrijk voor een goed humeur, maar is ook goed voor je uiterlijk. Ze noemen het niet voor niets een schoonheidsslaapje. Vandaag geef ik je 5 tips voor een perfecte nachtrust! Lees je mee?

Drink een kopje “goede nachtrust” thee

Kamille thee is 1 van de meest bekende thee soorten die er voor zorgt dat je lekker tot rust komt. Ook hebben verschillende thee merken zoals Pickwick een slaap lekker thee. Deze bestaat uit 25% valeriaan, 59% kamille en 5% lavendel. Je kunt dus gerust zeggen, alle ingrediënten voor een goede nachtrust!

herbal-tea-1410565_1280

Zorg voor een goed matras!

Stijf, rugklachten, last van je nek of hoofdpijn na een nacht slapen? Dan kan het zijn dat je niet het goede matras hebt voor jouw lichaam. Het is dan ook erg belangrijk dat je je goed laat voorlichten voor je een matras aanschaft. Matrassenwijzer.nl heeft mij erg geholpen met het kiezen van mijn matras. Zo kun je daar precies aangeven wat voor een slaper je bent (rug, zij of buik slaper). Maar ook andere dingen zoals allergieën, gewicht, en lengte. Als je die 9 stappen hebt ingevuld maakt de matrassenwijzer een persoonlijk matras advies waarmee je gemakkelijk een beddenzaak kan binnenstappen.

Nog een tip: Ga proefslapen! Veel winkels bieden tegenwoordig die optie, profiteer daar dan ook zeker van. Zo weet je zeker na een paar nachten of het matras ook echt geschikt is voor jou.

woman-801990_1280

Een rustgevend muziekje

In plaats van de TV of een boek kun je ook kiezen voor een rustgevend muziekje om lekker in slaap te komen. Ik zelf word altijd rustig van lounge muziek en zet daarom ook regelmatig lekker een Lounge Radio zender aan. Hier kan ik zo lekker in weg doemelen.

Leg die telefoon weg!

Ik kan het niet vaak genoeg vertellen. Je telefoon in bed leggen zorgt alleen maar voor prikkels waardoor je moeilijker in slaap komt. Die prikkels komen van het licht, de teksten en foto’s die je ziet en de handelingen die je op je telefoon uitvoert. Het beste is om je telefoon een uur voor je gaat slapen weg te leggen zodat je hersenen tot rust kunnen komen waardoor je makkelijker in slaap valt.

sleeping-690429_1280

Mijn perfecte nachtrust geheim…..

Een pillow spray! Ik gebruik zelf graag de Deep Sleep Dreamy Pillow en Body mist van The Body Shop. Maar ik heb ook goede verhalen over de comforting milk bath float gehoord van The Body Shop. In de Deep Sleep producten zitten namelijk rustgevende oliën die voor een goede nachtrust zorgen.

Ik wens je alvast een hele fijne nachtrust!

Nieuwehandtekening