De winter is aangebroken en wat is het koud he! Ook onze huidjes moeten hieraan wennen. Met name de kou buiten en de warmte van de centrale verwarming binnen kan onze huid goed laten uitdrogen, met een trekkerig gevoel als gevolg. Een goede huidverzorging aangepast op de winter is hierbij dan ook zeker een must. Waar je precies op moet letten? Wij vertellen het je in dit artikel.

Hyaluron boosters

Wat precies een goede huidverzorging voor jou is, is natuurlijk heel persoonlijk. Elke huid is anders, maar er is wel een bepaald ingrediënt dat het onwijs goed doet bij een droge huid. We hebben het over hyaluronzuur. Wie een beetje thuis is in de beauty wereld weet wellicht wel al dat dit ingrediënt zorgt voor lekker veel vocht in de huid en ervoor zorgt dat de huid dit ook langer weet vast te houden. Het fijne van hyaluronzuur is dat ze ook in booster vorm komen met een hoog percentage hyaluronzuur met meerdere moleculengroottes. Op die manier kan het in elke huidlaag zijn werk doen en haal je het meest eruit. Kies dus zeker voor een goede crème met hyaluronzuur.

Serum smeren

Wist je dat het gebruik van een serum een extra stapje vormt binnen je dagelijkse huidverzorgingsroutine? Je gebruikt het op een schone huid voordat je je dag- of nachtcrème aanbrengt. Een serum biedt een extra boost aan verzorging en is ook met bijvoorbeeld het eerder genoemde hyaluronzuur verkrijgbaar. Mocht je bijvoorbeeld ook op anti-aging willen werken zijn daar ook serums voor. Verdiep je dus eens in deze producten en kies voor dit extra stapje binnen jouw dagelijkse routine. Clarins heeft bijvoorbeeld hele fijne serums in haar assortiment!

Volle crèmes en body butters

Als het gaat om een crème en een bodylotion kun je tijdens de winter het beste kiezen voor een volle formule. Kies voor een lekkere romige textuur, bijvoorbeeld zoals dat bij body butters het geval is. Ze smeren heerlijk romig uit over de huid en voorzien deze van een goede portie vocht en hydratatie. Het vormt vaak ook een beschermd laagje op de huid dat de kou weinig kans geeft.

Handcrème in elke tas

Tot slot mag een goede handcrème, zoals die van Vichy, zeker niet ontbreken in de winter. Zorg ervoor dat je in elke tas een exemplaar hebt en kies ook hierbij voor een lekkere romige formule. Het heeft misschien net iets langer nodig om in te trekken, maar jouw huid wordt hier wel heel erg blij van en droge handen zijn hiermee verleden tijd.