Je kent het vast wel…wanneer het goed weer wordt en we rokjes en jurkjes kunnen dragen komen die schurende bovenbenen weer kijken. Niets zo vervelend, want naast dat het ongemakkelijk is gaat het naar verloop van tijd ook echt pijn doen. Heb je last van schurende bovenbenen en ben je op zoek naar tips? Lees dan zeker even verder, want met deze 5 tips zijn schurende bovenbenen verleden tijd!

1. Draag een korte legging onder je rokje of jurkje

Eén van de beste tips is om een korte legging onder je rokje of jurkje te dragen. Kies er eentje die goed past en die wellicht tevens een beetje shaped. Op die manier heb je enkel voordelen. Deze broekjes bedekken namelijk de huid die normaal gesproken tegen elkaar schuurt en daar irritatie veroorzaakt. Let wel op dat hij niet te lang is en niet onder je rokje of jurkje uitkomt.

2. Olie

Het klinkt wat gek, want mede doordat je zweet krijg je irritatie op de huid als deze tegen elkaar aan schuurt. Met een olie maak je de huid zachter en gladder en als de huid dan tegen elkaar komt veroorzaakt dat geen irritatie. Je moet er overigens wel van houden, want het voelt wel wat gek aan. Breng ook zeker niet teveel aan, anders krijg je vlekken op je kleding!

3. Talkpoeder

De oudste tip is denk ik wel het gebruik van talkpoeder. Zelf ben ik hier niet zo’n voorstander van, maar er zijn dus echt mensen die hierbij zweren. Talkpoeder maakt de huid droog en zorgt ervoor dat het minder schuurt en dus minder irritatie veroorzaakt. Een nadeel is dat het zijn werking snel verliest, want door het transpireren lost het als het ware op en verdwijnt dat droge gevoel.

4. Gebruik tape

Er is een speciale tape op de markt die je op de binnenkant van de bovenbenen kunt plakken. Hij is transparant en zorgt ervoor dat op die plekken de huid niet tegen elkaar komt en dus niet schuurt. Irritatie is hiermee dus verleden tijd. Je voelt de tape natuurlijk wel zitten, maar ik denk dat dit een hele goede manier is om die schurende bovenbenen tegen te gaan!

5. Douchen

Wanneer je gesport hebt of wanneer je druk in de weer bent geweest en merkt dat je irritatie begint te krijgen van je schurende bovenbenen, ga dan douchen. Het zweet en het zout dat er op je huid ligt door inspanning veroorzaakt namelijk anders nog meer irritatie, waardoor rode en pijnlijke bultjes kunnen ontstaan. Onder de douche spoel je dit er makkelijk af en je bent weer helemaal klaar voor de rest van de dag!

5 tips tegen schurende bovenbenen in de zomer