Met die heerlijk warme dagen vind ik het altijd lastig om in slaap te komen. Om over die enorme muggenplaag nog maar te zwijgen. Ik heb een aantal tips om te slapen met +25 graden voor jullie, lees je mee?

Het is weer zo warm, en bij ons in huis betekend dat amper slaap. Het is bij ons in de slaapkamer maar liefst 25 graden (’s nachts!!!). Tijd om dus maar eens wat tips op te sommen zodat we die hete nachten door fris door kunnen komen.

Warme thee voor het slapen

Ja, dat klinkt heel gek. Het is namelijk al zo warm, waarom dan ook nog iets warms drinken!? Nou je lichaam raakt dan aan de warmte gewend. Je koelt daardoor dus wat sneller af waardoor je dan juist lekker in slaap kan vallen.

bed-945881_1280

Haal je zomer dekbed van zolder

Het winter dekbed kan al tijden weer van het bed af. Wij waren het alleen vergeten, oops! Wij hebben een heerlijk luchtig dons dekbed waardoor het niet té warm is. Met een synthetisch dekbed komt er geen lucht door waardoor je lichaam ook niet kan afkoelen. Niet echt positief voor het slapen dus.

De ventilator is my best friend!

Ik heb zelf altijd als het warm is de plafond ventilator zacht aan. Deze zorgt niet alleen voor een beetje verkoeling, maar jaagt ook de muggen weg! De ventilator heeft 3 standen, ik zet hem altijd op de zachtste stand zodat ik niet wakker word met een stijve nek. Een tip die ik laatst van iemand kreeg was om flesjes water in te vriezen en die voor een ventilator neer te zetten zodat je een soort van airco creëert. Ik heb het nog niet geprobeerd maar het lijkt me wel een hele fijne manier van verkoeling!

Warme douche voor het slapen gaan

Een warme douche voor je gaat slapen zorgt er voor dat je lichaam went aan de warme temperatuur. Zodra je dan uit die warmte stapt kan je lichaam weer afkoelen en acclimatiseren. Ik zelf zorg er altijd wel voor dat ik mijn haren dan niet was, anders moet ik met een handdoek over mijn kussen slapen en dat maakt het weer erg warm.

Helpt dit nog niet?

Als je eigenlijk altijd slecht slaapt doordat je het warm hebt en veel zweet, dan kan het zijn dat je matras niet goed bij je past. Zorg dan voor goed matras advies om te kijken of het probleem verholpen kan worden.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips en ga jij een heerlijke nachtrust tegemoet! Sweet dreams!

Handtekening Jamey