De feestdagen komen er aan, tijd om nog net even een paar kilo kwijt te raken zodat je dat mooie kerst jurkje aan kan. Of wellicht denk je wel vast na over je goede voornemers voor volgend jaar? Daarom heb ik 5 tips om op een gezonde manier af te vallen. Lees je mee?

Afvallen is niet zo makkelijk als sommigen zouden denken. Ik kan het weten want ik heb zelf ook al jaren de wens om flink af te vallen. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb een ruggengraat van suiker en laat me heel makkelijk weer verleiden. Toch blijf ik stug volhouden.

Tip 1: Maaltijd vervangers

Vervang af en toe eens een maaltijd voor maaltijdshakes of een lekkere reep. Vooral wanneer je weet dat je niet veel tijd hebt om even rustig een hapje te eten is het slim om een shake of reep mee te nemen. Zo voorkom je “snaai” gedrag en krijg je wel de nodige voedingsstoffen binnen.

Tip 2: Wandelen

Ja het klinkt heel gek misschien, maar ga eens lekker wandelen. Een flinke wandeling door het bos is niet alleen heerlijk voor je, maar ook hartstikke goed om mee te beginnen als je wilt afvallen. Niet iedereen is gemaakt voor een fitness school. Door dan toch elke dag een wandeling te maken van bijvoorbeeld een uur ben je toch lekker in beweging en hoef je er niet eens voor naar de sportschool. Mocht je een hond hebben of misschien een hond van de buren mee kunnen nemen is het al helemaal leuk!

Tip 3: Geen suiker

Het klinkt heel makkelijk. Maar in het echt vond ik het nog zelf best lastig. Tegenwoordig zit er namelijk overal suiker in. Maar als je logisch nadenkt en dingen zoals snoep, koekjes, sapjes en frisdranken laat staan val je binnen de kortste keren je eerste kilo’s af. Vervang bijvoorbeeld de sapjes en frisdranken met koud water en een klein beetje citroensap. Lekker en ook nog eens goed voor je!

Tip 4: Verander je levensstijl

Ja ook dit klinkt heel makkelijk. Toch valt het vies tegen. Zo zijn wij hier gewend om alles met de auto te doen, en regelmatig kant en klaar maaltijden te pakken als het eventjes te druk is. Door je levensstijl aan te passen ga je al snel dit soort slechte gewoontes weg werken.

Tip 5: Food prepping!

Zoals je hier boven al kon lezen zijn wij snel geneigd om kant en klaar maaltijden te pakken of even snel iets te bestellen. Kort gezegd: NIET GOED!! Daarom kan food prepping voor ons echt een uitkomst zijn. Je kookt eigenlijk gelijk voor een week lang (gezonde) maaltijden en bewaart deze in bakjes in de vriezer. Zo heb je alsnog kant en klare maaltijden, maar wel allemaal gezond!

Hopelijk heb jij ook iets aan deze 5 tips en val je binnen No-time een paar gezonde kilo’s af. Succes!

Handtekening Jamey