Als make-up je in staat stelt onvolkomenheden te verbergen en je gezicht er goed uit te laten zien, is het ook belangrijk je huid te laten ademen door de cosmetica soms in de kast te laten liggen. Volg onze 5 tips om op een natuurlijke manier mooi te zijn.

1. Verwen je huid

Je huid ’s morgens en ’s avonds reinigen is essentieel, ook als je geen make-up draagt. Gebruik bijvoorbeeld een melk of micellair water om je make-up te verwijderen, gevolgd door een reiniger die alle resten van vervuiling en make-up verwijdert.

Wil je een stralende huid zonder make-up? Gebruik een toner na het reinigen! Een echte schoonheid verbeteraar, die in verschillende formules verkrijgbaar is: kies voor de vette huid een toner die de poriën verstrakt en overtollig talg verwijdert. Als je een droge huid hebt, kies dan een behandeling die de huid hydrateert en verzacht.

2. Om wallen te voorkomen: zorg voor voldoende slaap

Wie gaat soms te laat slapen omdat we te laat op zijn gebleven. Misschien komt het door Netflix, of misschien te laat op een online casino zitten spelen? Doordat een tekort aan slaap het verouderingsproces van de huid versnelt, raden we aan om een gezonde levensstijl aan door minstens acht uur per nacht te slapen. Goed slapen versnelt het vermogen van de huid om zichzelf te herstellen en houdt de elasticiteit in stand. Dus het is allemaal goed!

3. Hydrateer je lippen om ze glanzend en voller te maken

Het hele jaar door worden onze lippen zwaar op de proef gesteld. In de winter drogen de kou en de wind ze uit, in de zomer tasten de zon en het zeewater ze aan. Er is geen geheim om een zachte mond te krijgen: je moet ze hydrateren! Maar begin eerst met ze te exfoliëren: je kunt bijvoorbeeld een beetje suiker en plantaardige olie mengen om kleine dode huidcellen te verwijderen. Breng na deze zelfgemaakte scrub een ultra-vochtinbrengend verzorgingsproduct aan dat je lippen de hele dag beschermt. Kies bijvoorbeeld een balsem die je lippen voller maakt en onmiddellijk frisheid en comfort brengt.


4. B
reng ’s nachts een plumping behandeling aan voor een babyhuidje als je wakker wordt.

Elke nacht herstelt ons lichaam en regenereert onze huid: het is daarom heel interessant om je huid te voeden en te hydrateren voor je in slaap valt. Kies bijvoorbeeld voor een plumping behandeling met retinol. Dit soort cosmetica helpt de collageenproductie te stimuleren. Je kunt ook superfruit behandelingen proberen: ze revitaliseren en verstevigen de huid. In de loop van de dag is de huid stralender.

5. Voor de mond: een vochtinbrengende balsem

Om een sexy mond te hebben zonder make-up te gebruiken, kiezen we voor een extreem vette vochtinbrengende balsem of stick. Deze laat de mond, die erg kwetsbaar is, gehydrateerd, en laat uw lippen op een natuurlijke manier glanzen. Je kunt een transparante kiezen voor een totaal nude resultaat, of een lichtroze om je lippen te benadrukken.

Hier hebben we onze 5 tips met je gedeeld om je huid er op haar mooist uit te laten zien zonder make-up, voel je vrij om jouw tips met ons te delen in de reacties hieronder.