Hoe is het eetgedrag van jouw kindjes? Eten ze goed en afwisselend? Of is het avondeten een ware strijd geworden waar niemand vrolijk van word? Hoe dan ook…lekkere gerechten die het goed doen bij je kinderen zijn soms best lastig te bedenken. Tot nu, want wij geven je 5 lekkere tips om je kindjes meer te laten eten!

1. Fastfood 2.0

Friet, pizza en andere vette hap. Je kinderen eten het het liefst elke dag. Natuurlijk is dat helemaal niet gezond, want een goede voeding bestaat ook uit groenten. Say what?! Je kindjes zijn het hier absoluut niet mee eens, maar je kunt ze om de tuin leiden. Ga bijvoorbeeld voor een groentepizza. Neem bijvoorbeeld een bloemkoolbodem en gebruik groenten die het goed doen op pizza’s zoals champignons, broccoli etc. Vergeet het sausje niet en wat kaas, maar wees hier wel subtiel mee. Laat je kindjes de pizza’s meebouwen, grote kans dat ze enthousiast worden en hun eigen gemaakte maaltje lekker opsmikkelen.

2. Pannenkoek met…

Pannenkoeken, ook dit is iets waar heel veel kindjes blij van worden. Roep het woord pannenkoek en ze beginnen al te stuiteren. Hoewel we vaak gaan voor een naturel pannenkoek met stroop kan het ook anders. Bak hem in gezondere boter en gooi er wat verse aardbeien op. Op die manier krijgen ze toch iets gezonds mee in hun maaltijd en het ziet er natuurlijk leuk uit. Elk pannenkoeken recept is overigens vrij makkelijk, want de pannenkoek zelf vormt altijd de basis. Vaak gooi je er wat variaties op en klaar is kees!

3. Groentemannetje

Aan die groenten ontkomen de kinderen hier echt niet. Of ze het nu willen eten of niet, groenten staan veel op het menu. Niet voor niets natuurlijk, want het vormen gezonde bouwstoffen om mee op te groeien en gezond te blijven. Probeer eens een wat andere aanpak dan enkel de groenten naast de aardappelen op te scheppen. Maak bijvoorbeeld het bord leuk op door een mannetje van de groenten te maken. Een gezichtje of een favoriet dier. Als je kindjes er maar blij van worden. Zien doet namelijk eten.

4. Fruitsticks

Zit je echt in een periode waarin bijna niets goed is als het om eten gaat? Weet dat dit dan zeker over gaat. Als je kindje tijdens het avondeten niet veel groenten eet, probeer dan overdag wat meer fruit te geven. Op die manier breng je het toch een beetje in balans. Hoe? Koop verschillende soorten fruit en laat je kindje daar fruitstokjes van maken. Leuk om te doen en lekker om te eten!

5. Hap en dip

Tot slot een leuke tip voor zowel de ouders als kinderen: tapas! Iedereen is dol op tapas en zelfs je kindjes worden hier blij van. Tapas kun je maken zoals jij het wilt, want vrij vertaald betekent het kleine hapjes. Zelfs gezonde hapjes gaan er moeiteloos in wanneer het leuk gemaakt is of zit aan een stokje. Zorg voor kleine kommetjes en dipjes en zet de tafel ermee vol. Laat iedereen lekker zelf kiezen en sta versteld van wat je kindjes allemaal eten!

5 tips om je kindjes meer te laten eten