Gedurende elf maanden van het jaar kan het al moeilijk genoeg zijn om met je schoonfamilie om te gaan, maar tijdens de feestdagen is het vaak nog lastiger. Met deze tips overleef je de kerst met je schoonfamilie zeker!

Wie je ook bent en met wie je ook kerst viert, lees verder voor deskundige tips voor een fijne kerst! Kerstmisdiner do’s and dont’s voor gelukkige schoonfamilies. Elk gezin is anders en die verschillen worden vooral duidelijk tijdens de kerstdagen. Wat is een betere reden om van deze kerst een eenheid van vrede en eenheid van het gezin te maken? Maar hoe doe je dat? Hier zijn tips van mensen die weten hoe deze kerst goed kan beginnen:

1. Wie, wanneer, waar?

Kun je iedereen, elk jaar, perfect plezieren? Waarschijnlijk niet. Maar je kunt werken aan een gebalanceerde en eerlijke verdeling van de kerstdagen met hart voor je familie, terwijl je niet vergeet om speciale herinneringen en momenten te creëren met je partner en kinderen. Denk eraan hoe je ouders en andere familieleden je misschien willen helpen. Misschien is een kerstavonddienst belangrijk voor de ouders van de vrouw, terwijl het kerstdiner centraal staat in de ouders van de man. Probeer om open te staan ​​voor de verlangens van familieleden, maar niet door hen gecontroleerd te worden.

2. Feesten hebben te maken met eten, dus wees niet onbeleefd

Koken voor grote groepen mensen kost nogal wat planning, energie en middelen. Bied aan om te helpen koken om de last te verlichten of de kosten van eten te beperken. En natuurlijk altijd helpen opruimen na de maaltijd en wanneer er een puinhoop is. Wees ook geen kieskeurige eter of drinker. Als je je groene salade wilt eten, neem deze dan gewoon mee.

3. Manieren maken het verschil

Sociale manieren zetten een glimlach op het gezicht van de familie. Het uiten van waardering en dankbaarheid helpt echt om de sfeer vriendelijker en gezelliger te maken. Ook kun je niet fout gaan met complimenten – zolang ze oprecht zijn. Is je schoonmoeder een getalenteerd in het dekken van een mooie tafel? Breek het ijs, door haar te laten weten dat je de moeite die ze steekt om de kerst mooi te maken, op prijs stelt – en vraag haar om enkele tips!

4. Als je cadeautjes doet, speel het dan op veilig

Cadeautjes kopen voor je schoonfamilie kan best lastig zijn. Je kunt heel makkelijk de plank mis slaan met een “grappig bedoeld” cadeau. Mijn advies is dan ook om te gaan voor een veilig cadeau zoals een paar mooie heren sokken of een goede fles wijn. Met dingen zoals parfum of een lekkere shampoo kan je ook de mist in gaan doordat bijvoorbeeld de geur niet zijn of haar smaak is. Tip: gaat hij/zij nog op wintersport vakantie? Geef dan een paar warme thermo sokken cadeau!

5. Je echtgenoot delen

Een beetje jaloers worden als je vrouw de tijd doorbrengt om een ​​grapje te maken met haar broers en zussen? Delen is niet alleen een les voor kinderen. Laat je partner tijd doorbrengen met de mensen wie ze is opgegroeid en verwacht niet dat ze de hele tijd bij je kan zijn. Dit helpt jullie om opnieuw een verbinding tot stand te brengen en misschien zelfs problemen uit te werken die van invloed kunnen zijn op je relatie.