Als je zwanger bent van je eerste kindje komt er best veel op je af. Je moet onwijs veel spullen kopen en één van de belangrijkste dingen daarvan is de kinderwagen. Het is een vrij grote aanschaf en je gaat hem heel veel gebruiken, dus belangrijk is dat hij volledig aan jouw wensen voldoet. Mocht je de wagens door het wagenpark niet meer zien? Dan geef ik jou 5 tips!

1. Welke soort wagen wil je?

Als we het over een kinderwagen gaan hebben gaat er echt een compleet nieuwe wereld voor je open. Want er zijn zoveel verschillende kinderwagens! Ze komen in allerlei soorten, maten en prijsklassen en je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Wil je een reguliere kinderwagen of een combi wagen? Bij deze laatste kun je namelijk ook jouw autostoeltje erop zetten en een zitje, waardoor je veel langer plezier hebt van je kinderwagen. Een voorbeeld hiervan is de CYBEX PRIAM, hij is lekker veelzijdig en is in super mooie mono kleuren beschikbaar. En het leuke, je kan ook nog eens kiezen uit verschillende frames! Deze hebben wij zelf ook gehad en ik kan je oprecht zeggen, wat een topper!

2. Welke kleur?

Kinderwagens zijn er in zoveel kleuren! Wist je dat er elk jaar echte trendkleuren zijn op het gebied van kinderwagens? Je gelooft het niet, maar het is echt zo! Elk jaar brengen bepaalde merken weer nieuwe kleuren uit bij hun bestaande wagens. Lekker hip! Let er wel op dat bepaalde kleuren trendgevoelig zijn en nu tof zijn, maar over 3 jaar misschien niet meer. Als jij hierna nog meer kindjes wilt en deze wagen wilt gebruiken kun je het beste voor een neutrale kleur gaan. En wil je er zeker van zijn dat je kinderwagen bij alles matcht? Dan is de PRIAM van CYBEX in bijvoorbeeld All Black de beste keuze.

3. Welke opties?

Opties behoren normaal gesproken tot auto’s, maar ook bij een kinderwagen zijn er allerlei opties. Zo kun je bijvoorbeeld heel handig een bekerhouder mee bestellen, een tashouder, een bijpassende luiertas, een regenhoes, een parasol, muggennet etc. Bedenk je goed welke dingen jij echt gaat gebruiken, want het is zonde als je alles koopt en de helft ongebruikt in de verpakking laat liggen.

4. Merkvoorkeur?

Heb je een voorkeur voor een bepaald merk? Dat kan! Misschien heb je bij jouw familie, vrienden of collega’s een bepaald merk voorbij zien komen en ben je er helemaal weg van. Blijf dan ook daarbij en kijk wat zij allemaal aanbieden. Eén merk heeft namelijk altijd meerdere soorten kinderwagens. Neem bijvoorbeeld de CYBEX, een merk dat mijn hart heeft gestolen!

5. De doeleinden

Tot slot, hoe ga je de kinderwagen gebruiken? Natuurlijk leg je er je kindje in, maar ga je hem enkel in de stad gebruiken op de stoep of asfalt? Of ga je er ook mee de natuur in, het bos of misschien wel de bergen. Hou je van hardlopen? Dan zijn er ook speciale wagens waarmee dat kan.


Zo heeft CYBEX een Sport-collectie, speciaal om moderne ouders te empoweren een gezonde levensstijl na te streven en tegelijkertijd met hun kindje van de frisse buitenlucht te genieten. Breng dus goed jouw wensen in kaart en je weet al vrij snel welke kinderwagen voor jou ideaal is!

5 tips bij het uitzoeken van een kinderwagen