Gezien mijn man de strijker in huis is heb ik hem een aantal tips gevraagd. Want hoe krijgt hij het toch voor elkaar om alles mooi glad te strijken en bij mij komen er alleen maar vouwen in of in erge gevallen zelfs brandgaten! Benieuwd naar zijn strijktips? Lees dan snel verder.

TIP 1: Zorg voor een fles water!

Als je eenmaal op dreef bent is het heel vervelend als je tussendoor moet stoppen met strijken om het waterreservoir van je strijkijzer weer te vullen. Zeker als je net als ons op zolder de waskamer hebt en je dus helemaal naar beneden moet om je reservoir te vullen. Maak het je zelf makkelijk en vul een fles met water voor je gaat beginnen.

TIP 2: Stomen met een stoomstrijkijzer

Ja mensen, de naam van het strijkijzer zegt al wat je er mee moet doen. Een stoomstrijkijzer is gemaakt om te stomen. Met de stoom krijg je namelijk heel makkelijk de heftige kreukels uit elkaar en glad. Gebruik de stoom dan ook!!

TIP 3: Spanning

Zorg voor constante spanning op het gedeelte dat je wilt strijken. Zo trek je de kreukels al glad voor je er met het strijkijzer overheen gaat en voorkom je dat je er vouwen in strijkt. Mocht je er toch een vouw in strijken maak die dan nat voor je er weer overheen gaat met het strijkijzer.

TIP 4: Ophangen

Als je eenmaal je overhemd hebt gestreken, hang hem dan gelijk op een haakje op! Vergeet niet om de bovenste knoop vast te maken want dan blijft hij net mooiste in de kast hangen.

TIP 5: Na het wassen gelijk uitschudden en ophangen!

Een kleine bonus tip. Hang direct na het wassen je overhemd goed uit. Even uitkloppen en op een plastic haakje ophangen om te drogen. Zo voorkom je 80% van de kreukels en is je overhemd veel makkelijker te strijken.

Ben je zelf nog op zoek naar mooie overhemden? Kijk dan eens naar merken als Olymp of Profumo. Deze hebben namelijk veel mooie en strijk vriendelijke overhemden! Hopelijk had je iets aan deze strijktips!

Handtekening Jamey