Rij jij al in een elektrische auto? We zien het steeds meer en in de toekomst zullen de elektrische auto’s steeds meer zichtbaar zijn op de weg. Een logische ontwikkeling natuurlijk als we kijken naar het milieu etc. Mocht je op dit moment twijfelen tussen een auto met brandstof en een elektrische auto? Dan gaan wij je vandaag overhalen met 5 redenen om elektrisch te gaan rijden.

1. Beter voor het milieu

Dat elektrisch rijden beter voor het milieu is mag wel duidelijk zijn. Deze auto’s stoten geen nare verbrandingsstoffen en roetdeeltjes uit dat benzine auto’s wel doen. Er gaat dus veel minder rotzooi de lucht in waardoor er luchtvervuiling ontstaat.

2. Beter voor je portemonnee

Tanken is tegenwoordig erg duur en die prijzen zullen echt niet meer veel gaan zakken. Sterker nog…ze worden alsmaar hoger. Wanneer je een elektrische auto rijdt en je ook nog eens zonnepanelen op je dak hebt liggen ben je helemaal goed bezig. Je wekt namelijk je eigen energie op welke je deels gebruikt om je auto mee op te laden. Als dat niet lekker is voor je portemonnee!

3. Elektrische auto’s zijn modern

Bijna alle nieuwe auto’s zijn mooi of hebben wel een mooi accent. Elektrische auto’s daarentegen lijken nog net iets mooier te zijn qua ontwerp. Het ziet er zowel van binnen als buiten lekker modern uit, waardoor je nog wel jaren met jouw hippe auto kunt rijden!

4. Ze hebben allerlei snufjes

Hadden we het net over de looks, gaan we het nu over de snufjes hebben. Elektrische auto’s hebben namelijk vaak allerlei snufjes ingebouwd. Van een fijne navigatie tot aan een groot scherm met internet en al erop. En dan moeten we zeker niet de inparkeerhulp vergeten, lane assist en emergency brake. Al deze technieken zijn handig, maar bevorderen ook nog eens de verkeersveiligheid. Een win-win situatie dus!

5. Waarom niet?

Onze laatste reden; waarom niet? Wanneer je een nieuwe auto gaat kopen en de keuze hebt tussen een benzine auto en een elektrische auto, waarom zou je dan niet voor de laatste gaan? De voordelen zijn groot en vaak zit er ook nog wat fijne subsidie op, waardoor hij niet veel duurder is dan zijn concurrent. Verdiep je dus zeker vooraf eens goed in de elektrische auto en maak ook een paar proefritten ermee. Zo kun je in het echt ervaren hoe het is om erin te rijden, want het rijcomfort in een elektrische auto is hoog en vaak vele malen beter dan een benzine auto.