Alle moeders onder ons zullen dit herkennen. In de ochtend is het rennen en vliegen met kleine kinderen, althans dit is bij mij, met vier kinderen, zeker het geval. Veel tijd om make-up op te doen heb ik niet, vandaag laat ik je mijn 5 minuten mama make-up look zien. Kijk je mee?

1455097444774

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar in de ochtenden komen we altijd tijd tekort! Het is toch altijd wel een gehaast om ervoor te zorgen dat alle kinderen er netjes uitzien voor school, hun ontbijt op hebben en hun trommels en tussendoortjes ingepakt zijn. Veel tijd voor mezelf heb ik dan niet maar ik wel erg wel een beetje aantoonbaar uitzien als ik op school kom. Best raar om in de ochtend met een blote billengezicht naar binnen te wandelen en in de middag full on in de make-up ze weer op te halen. Geloof mij, het heeft wel eens rare gezichten veroorzaakt 😉

mama make-up look 2

No make-up alert!

Zoals ik al aangaf heb ik geen tijd om uitgebreid mijn make-up te doen en daarom laat ik vandaag de vier basics zien die ik aanbreng waar ik ongeveer vijf minuten de tijd voor neem. Sowieso zijn onderstaande vier basics onderdeel van mijn vaste make-up routine. Als ik thuis ben van de kinderen naar school brengen doe ik meestal mijn overige make-up maar er zijn ook genoeg dagen dat ik het bij de minimale make-up houd.

comouflage cream

Ik begin altijd met een beetje concealer in créme vorm. Ik gebruik de camouflage cream van Catrice in de lichtste kleur. Deze breng ik alleen aan op onzuiverheden of rode plekjes zodat deze wat minder opvallen. Onder mijn ogen gebruik ik deze niet omdat het erg in de lijntjes trekt bij mij.

mascara

Een laagje mascara doet sowieso al wonderen bij me, het geeft me een meer wakkere uitstraling en mijn ogen lijken wat minder klein. Persoonlijk ben ik groot fan van de mascara’s van Max Factor. Momenteel gebruik ik al een tijdje de Clump Defy die ik erg fijn in gebruik vind.

dipbrow

Van de 5 minuten die ik de tijd neem ben ik de meeste tijd kwijt aan het bijwerken van mijn wenkbrauwen. Dit is even een klusje waar ik goed voor moet gaan zitten. Mijn standaard product hiervoor is de Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade in de kleur Dark Brown. Dit is echt mijn holy grail en daar kan ik echt niet meer zonder. Je zult mij dan ook niet snel zonder dit product op mijn gezicht aantreffen.

lipstick

Een beetje lipstick kan uiteraard ook niet ontbreken in het geheel. De lipstick die ik in de ochtend vaak aanbreng is Whipped Caviar van NYX. Dit is een mooie  “my lips but better” kleur.

mama make-up look

En dit is dan het uiteindelijke resultaat van mijn 5 minuten mama make-up look. Een hele naturelle look maar toch net even beetje meer verzorgd dan helemaal zonder. Uiteraard komt het ook weleens voor dat er in de ochtend geen zin in heb, met name als ik ziek ben dan laat ik het lekker voor wat het is.

Hopelijk vond je het leuk om te zien wat voor producten ik in de ochtend gebruik qua make-up en wellicht heb je er iets aan.

handtek ellen