Hoofdpijn, het is een veel voorkomende klacht. Bijna iedereen heeft er wel eens last van en tijdens stress periodes kun je er langdurig mee te maken krijgen. Hoofdpijnklachten zijn vervelend en kunnen jouw dagelijkse leven aardig in de weg staan. Daarom geven wij jou vandaag 5 manieren om van die vervelende hoofdpijn af te komen.

1. Houding

Hoofdpijn begint altijd met een oorzaak en soms is die oorzaak een verkeerde houding. Door spanning of wat dan ook spannen we veel te veel spieren aan en blijven we dat zo volhouden totdat het niet meer gaat. Onze spieren worden dan overbelast waardoor deze een reactie gaan geven, veelal in de vorm van hoofdpijn. Belangrijk is het dus om aan je houding te werken wanneer je last hebt van hoofdpijn. Kijk goed waar het vandaan komt en hoe jouw houding hier is. Zit je wel recht achter jouw bureau, werk je met een muis en loop je met een rechte rug?

2. Medicijnen

Een vrij snelle oplossing voor hoofdpijn is het nemen van medicijnen. Vooral bij spanningshoofdpijn kan dit een redder in nood zijn, want dit soort hoofdpijnen kunnen heel heftig zijn. Neem dan ook zeker medicijnen om een aanval te stoppen of tegen te gaan. Deze oplossing geldt overigens voor meer kwalen, zoals migraine, maar ook tandpijn of klachten als ischias.

3. Hangende oogleden

Heb jij last van hangende oogleden? Dan kan dit wel eens de oorzaak zijn van je hoofdpijn klachten. Wanneer je hier last van hebt veroorzaken je oogleden druk op je ogen en om deze druk minder te maken gebruik je onbewust de spieren in je voorhoofd. Waardoor je het gevoel kan krijgen alsof je een soort band op je voorhoofd hebt. Dit kan zorgen voor hoofdpijn en vermoeidheid. Maar hoe kom je hier nou van af? Je hangende oogleden verwijderen is dan de makkelijkste en meest effectieve oplossing. Wellicht is een ooglidcorrectie dus wel de oplossing voor jou!

4. Stress

Belangrijk is om de oorzaak van hoofdpijn weg te nemen. Je kunt de aanvallen wel tegengaan met medicijnen en behelpen met allerlei behandelingen, maar wanneer de oorzaak er blijft zal hoofdpijn telkens weer terug blijven komen. Stress is vaak één van de belangrijkste oorzaken. Probeer dan ook zeker om jouw stress level wat omlaag te brengen en desnoods een stapje terug te doen.

5. Massage

Tot slot, iets dat heel goed werkt tegen hoofdpijn zijn massages. Laat je masseren door de wederhelft wanneer je bijvoorbeeld last hebt van hoofdpijn door stijfheid van je nek en schouders. Eenmaal los gemasseerd kun je goed ontspannen en zakt die hoofdpijn weg. Naast dat het lekker effectief is, geeft het je tevens een momentje van rust en ontspanning. Geniet daar dan ook zeker van!

5 manieren om van die vervelende hoofdpijn af te komen