Hoofdpijn, het is een veel voorkomende klacht. Bijna iedereen heeft er wel eens last van en tijdens stress periodes kun je er langdurig mee te maken krijgen. Hoofdpijnklachten zijn vervelend en kunnen jouw dagelijkse leven aardig in de weg staan. Daarom geven wij jou vandaag 5 manieren om van die vervelende hoofdpijn af te komen.

1. Houding

Hoofdpijn begint altijd met een oorzaak en soms is die oorzaak een verkeerde houding. Door spanning of wat dan ook spannen we veel te veel spieren aan en blijven we dat zo volhouden totdat het niet meer gaat. Onze spieren worden dan overbelast waardoor deze een reactie gaan geven, veelal in de vorm van hoofdpijn. Belangrijk is het dus om aan je houding te werken wanneer je last hebt van hoofdpijn. Kijk goed waar het vandaan komt en hoe jouw houding hier is. Zit je wel recht achter jouw bureau, werk je met een muis en loop je met een rechte rug?

2. Medicijnen

Een vrij snelle oplossing voor hoofdpijn is het nemen van medicijnen. Vooral bij spanningshoofdpijn kan dit een redder in nood zijn, want dit soort hoofdpijnen kunnen heel heftig zijn. Neem dan ook zeker medicijnen om een aanval te stoppen of tegen te gaan. Deze oplossing geldt overigens voor meer kwalen, zoals migraine, maar ook tandpijn of klachten als ischias.

3. Chiropractor

Bij hoofdpijn zitten spieren niet lekker. Deze kunnen losgemaakt worden door de chiropractor, ook wel de kraker genoemd. Kraker klinkt vrij heftig en eng, maar weet dat dit helemaal niet eng is. Hij of zij kan heel goed helpen om het desbetreffende gebied goed los te kraken, waardoor jouw spieren weer tot rust komen en de hoofdpijn niet meer voorkomt.

4. Stress

Belangrijk is om de oorzaak van hoofdpijn weg te nemen. Je kunt de aanvallen wel tegengaan met medicijnen en behelpen met allerlei behandelingen, maar wanneer de oorzaak er blijft zal hoofdpijn telkens weer terug blijven komen. Stress is vaak één van de belangrijkste oorzaken. Probeer dan ook zeker om jouw stress level wat omlaag te brengen en desnoods een stapje terug te doen.

5. Massage

Tot slot, iets dat heel goed werkt tegen hoofdpijn zijn massages. Laat je masseren door de wederhelft wanneer je bijvoorbeeld last hebt van hoofdpijn door stijfheid van je nek en schouders. Eenmaal los gemasseerd kun je goed ontspannen en zakt die hoofdpijn weg. Naast dat het lekker effectief is, geeft het je tevens een momentje van rust en ontspanning. Geniet daar dan ook zeker van!

5 manieren om van die vervelende hoofdpijn af te komen