We kunnen weer heerlijk genieten van het tuinseizoen met lange dagen en hopelijk veel zon. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, er zijn altijd genoeg mogelijkheden om hem duurzaam te maken. Wil je wat verduurzamen in je tuin, maar weer je niet zo goed hoe? Wij geven je 5 fijne tips!

1. Schutting verduurzamen

Is jouw schutting toe aan vernieuwing? Ga dan voor een mooie en duurzame optie. Met WoodComposiet bijvoorbeeld kun je de mooiste schuttingen (laten) plaatsen die duurzaam zijn. Zo gaat je schutting langer mee, blijft hij langer mooi en dat is natuurlijk weer beter voor onze wereld. Heel eigentijds zijn de horizontale planken, welke je tuin ook nog eens optisch groter laten lijken!

2. Diervriendelijke planten

Als we aan planten denken, dan willen we vaak mooie exemplaren die goed met elkaar matchen. Dat snappen we heel goed, want het oog wilt ook wat. Denk je ook aan de dieren? Kies voor diervriendelijke planten, bijvoorbeeld waar vogels en/of insecten dol op zijn. Kattenkruid bijvoorbeeld en blauwe knoop trekken bijen aan. Zet ze niet meteen naast je loungeset, maar wat verderop in de tuin. Zo doe je goed voor de natuur!

3. Bijenhotel en vlindertuin

Om even bij de bijen te blijven: een bijenhotel in je tuin is een goed idee. Je zult vast wel weten dat bijen heel belangrijk zijn voor ons ecosysteem en dus is het van belang dat we allemaal ons best doen om bijen in onze tuin te blijven houden. Een bijenhotel is daar een goed voorbeeld van. Hang het in de buurt van de planten waar bijen dol op zijn en je hebt een speciaal hoekje voor de diertjes gecreëerd. Zo draag jij jouw steentje bij! Ook voor vlinders zijn er mooie planten, zoals paarse en lilakleurige bloemen. Deze staan ook nog eens prachtig in elke tuin!

4. Groendak

Heb je er al eens bij stilgestaan dat je met het dak van bijvoorbeeld jouw schuurtjes of tuinhuis een groot verschil kunt maken als het gaat om duurzaamheid? Je kunt er namelijk een groendak van maken. Het ligt een beetje aan het soort groendak, maar soms kun je dit op het bestaande dak zetten. Soms ook niet, maar weet dat het alle moeite waard is. Binnen een groen dak krijg je ook een nieuw ecosysteem en ben je helemaal goed bezig. Daarbij ziet het er natuurlijk ook nog eens fantastisch uit!

5. Gebruik een waterton

In het voorjaar en de zomer hebben onze planten veel water nodig. Vaak gebruiken we hiervoor de tuinslang en de kraan, maar eigenlijk is dat heel zonde. Je kunt ook ervoor kiezen om een waterton in je tuin te plaatsen. Het opgevangen regenwater is namelijk helemaal prima om jouw plantjes te voorzien van vocht!