baby voetjes

Ik kan me nog heel goed herinneren hoe mijn kraamtijd was toen ik net bevallen was van Noé. Een prachtige roze wolk, heel veel knuffelen en lekker genieten van dat lieve kleine babytje. Toch zijn er nog zat dingen die niemand je verteld over de kraamtijd.

Kraamtranen

Ja deze ken je misschien wel, maar ik weet nog goed dat ik dat echt niet wilde geloven. Kraamtranen, wat is dat nou weer voor een onzin. Dat is voor mensen die gewoon emo van zichzelf zijn. NOT! Zelfs de stoerste mama’s zullen de kraamtranen ontdekken. Zelfs een onlangs bevallen vriendin die hier voor het eerst op de verjaardag van Noé zat zonder kindje kon het niet helpen en barste uit het niets in tranen uit. Vervelend als het je gebeurt als je niet thuis bent, maar het hoort er helaas bij.

Alsof je overal een zak grind tussen je benen mee sleept

Of je nu hechtingen down there hebt of niet. Er is wel (bij een vaginale bevalling) een kindje uit gekomen. Reken er maar op dat je dit gaat voelen. Er vroeg ooit een vriendin aan mij hoe dit voelde na de bevalling. En dat is best lastig om uit te leggen. Maar ik denk dat het idee van een zak grind tussen je benen die je mee sleept bij elke stap die je zet de lading wel dekt. Niet fijn dus..

Van cup C naar dubbel D

Stuwing, heel fijn! Het voelde bij mij alsof ik twee betonblokken op mijn borst vast had zitten. Gelukkig had ik een fijne kraamhulp met een trukendoos. Met wat koude kompressen en koolbladeren ben je er zo weer van af. Je man gaat het fantastisch vinden, maar jij iets minder. Elke aanraking is er een te veel.

Die vervloekte hormonen

Ook hier kom je helaas niet onderuit. Ondanks dat je denkt, maar het is nu toch voorbij ga je nog zeker een poosje mogen genieten van je hormonen. De ene vrouw is de ander niet, maar ik kan je vertellen dat ik me heel veel onredelijk gedrag nog kan herinneren. Gelukkig gaat dit na verloop van tijd gewoon weer voorbij! Zo kocht ik voor Noé super veel flo kinderkleding om het schuldgevoel over het verdelen van de aandacht maar te compenseren.

ALLES is topsport

Je conditie verlaat je lijf op het moment dat je het kindje ter wereld brengt. Het zal dan ook echt nog wel een poosje duren voor je het gevoel hebt dat je weer normaal een trap op kan lopen of door een winkelstraat loopt. Mijn tip, elke dag even een blokje om. En begin gewoon met korte stukjes voor je gelijk de spreekwoordelijke marathon wilt gaan lopen.

Vraag je je af of je dit nog wel allemaal aan kan in je kraamtijd? Ja dat kan je! Jij kunt dit!

5 dingen die niemand je vertelt over de kraamtijd