Brillen! We raken er niet op uitgekeken. Voor nog geen drie tientjes ligt er een gloednieuw exemplaar op je deurmat. Reden genoeg om regelmatig af te wisselen. Het grootste misverstand van brildragers is dat ze geen make-up kunnen dragen. Kwestie van de juiste trucjes beheersen! Ook door rekening te houden met de rest van je outfit, zoals de kleur van je kleding of bepaalde sieraden, vorm je een mooi geheel. Creëer een flawless make-up look met deze tips en alle ogen zijn op jou gericht!

Stijl

Bij het kiezen van een montuur of een outfit is het belangrijk om een bepaalde stijl voor ogen te hebben. Ga je voor sportief, modern, klassiek of juist feestelijk? Stem de rest van je outfit af op deze keuze. Draag je een opvallend of gekleurd montuur? Hou de rest van je accessoires dan rustiger. Ga liever voor oorknopjes dan grote rammelende hangers, en vermijd accessoires als haarbandjes of sjaaltjes. De uitstraling van je bril is eenvoudig te versterken door accessoires te kiezen in dezelfde kleur, bijvoorbeeld met felgekleurde headphones of bijpassende telefoonhoesjes.

Kleur

Met de kleuren in je outfit leg je gemakkelijk de nadruk op je ogen. Het codewoord is zoals altijd: contrast. Wil je dat je donkere Ray Ban extra opvalt? Dan doe je er goed aan de rest van je outfit rustiger te houden. Bijvoorbeeld met een pastelkleurige blazer of lichte trui. Inspiratie nodig voor de beste combi’s? Schuif een geheugenkaart in je tablet, maak een nieuw bord aan op Pinterest en draag alle looks voortaan met je mee tijdens je volgende shopping spree.

Montuur

Voor het bepalen van je make-up look is het montuur van je bril erg bepalend. Heb je een montuur met dikke randen? Dan kun je wel wat extra eyeliner gebruiken. Heb je een montuur met dunne randen? Wees hier dan iets zuiniger mee. Zo voorkom je dat je gezicht uit balans raakt. Door het dragen van een bril worden je ogen als het ware verstopt. Om deze reden is het belangrijk om extra diepte te creëren in je make-up. Ook voor je oogschaduw hou je rekening met de kleur van je bril. Kies nooit dezelfde kleur als je montuur, maar ga altijd voor contrast. Wil je toch heel graag goudkleurige oogschaduw bij je retro 70’s montuur? Kies dan altijd voor een lichtere tint en zet je ogen eventueel aan met extra highlighter. Bij een bril met weinig tot geen montuur kun je gaan voor een iets donkerdere tint oogschaduw.

Gezicht

Door het dragen van een bril staat je gezicht extra in de spotlights. Hou deze extra goed verzorgd en geniet wekelijks van een pampering maskertje. Pluk regelmatig je wenkbrauwen bij en teken ze indien nodig extra in voor meer contrast. De schaduw van je bril kan tevens de nadruk leggen op donkere kringen. Zorg voor een goede nachtrust en voldoende hydratatie, of gebruik een extra laagje concealer. Zo krijg je een frisse look, extra contrast en leg je nog meer nadruk op je ogen. Een andere bekende truc is het dragen van lippenstift. Prachtig klassiek en ideaal wanneer je minder tijd hebt voor de rest van je make-up. Dankzij de knallende rode of roze lippen, mag de rest van je make-up neutraler blijven. Less is more!

Ogen

Wil je naast de lippenstift ook graag oogschaduw op? Draag dan altijd een lichtere tint of neutrale kleur. Wees zuinig met glitters, vooral bij een bril met (+)-sterkte. Deze glazen hebben een vergrotend effect, wat extra de nadruk legt op schaduwen, reflecties en oneffenheden. Bij glazen met een (-)-sterkte, ga je het beste voor een lichte tint oogschaduw. Deze glazen hebben juist een verkleinend effect, waardoor je nog meer contract wilt creëren.

Wat je stijl of look ook is: voor iedere brildrager zijn twee items onmisbaar: een wimperkruller en een vergrotende spiegel. Met de eerste voorkom je mascaravlekken op je glazen, door je wimpers net even extra lift te geven. Dankzij de vergrotende spiegel heb je tot in de kleinste detail controle over je make-up. Ideaal wanneer je zonder bril net even minder goed zicht hebt. En wil je onderweg even je look bijwerken? Dan biedt een Wiko Tommy hoesje met spiegeleffect uitkomst.  

Wat is jouw brillen-beautygeheim?

Handtekening Jamey