Als vervolg op het artikel dat Lonneke afgelopen week schreef over waar zij zich als moeder aan schuldig heeft gemaakt heb ik vandaag een artikel geschreven over 4 dingen die ik als moeder niet wil doen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Een over over over bezorgde moeder worden staat hoog op mijn lijstje om niet te worden. Ik heb genoeg moeders gezien (en nee ik zeg niet dat ze het verkeerd doen) die heel erg overbezorgd zijn. Zodra hun kleine bijvoorbeeld een eerste stapje zet staan ze er continue overheen want O wee als de kleine een blauw plekje krijgt! Ik ben van mening dat het leven draait om vallen en opstaan. En waarom zou mijn kleine niet mogen vallen? Uiteraard zal ik er altijd zijn om haar te verzorgen en te helpen. Maar een kind ben je nou eenmaal om te leren opgroeien en dat gaat met vallen en opstaan.

Baby’s OWN little agenda.. NOT!

De baby krijgt geen eigen agenda. Elk kind heeft natuurlijk regelmaat nodig maar ook papa en mama willen af en toe wat leuks kunnen doen. Bijvoorbeeld naar een verjaardag, uit eten of even op bezoek bij iemand. Hiervoor is niet een hele volksverhuizing nodig en kan ons kindje ook prima even in de wagen slapen. Het is natuurlijk belangrijk dat de kleine regelmaat heeft. Maar ook die regelmaat kun je hebben als je buitenshuis bent ben ik van mening.

Verwennen, iets wat je als ouder vast en zeker zou willen doen met je eerste kind. Maar waar wij zo’n enorme hekel aan hebben zijn kinderen die alles maar krijgen zodra ze 1 kik geven. Wanneer een kleine spruit ook maar een huil gezicht trekt word er al een koekje in gestopt of een cadeau gekocht. Dat gaat ons dus niet gebeuren!

Schelden word niet getolereerd bij ons. Steeds vaker zie je bijvoorbeeld op YouTube en schoolpleinen dat kinderen met de meest vreselijke ziektes smijten. K!-)/8;&2€! dit en t€/)38! dat. Zodra wij er achter komen dat onze meid dit zou doen heeft papa nog wel een aardig appeltje met haar te schillen. De wereld is al rot genoeg, laten we het met onze woorden niet nog verder vervuilen.

Hoewel het nog (minimaal) 18 weken duurt voor ons meisje op de wereld is zijn dit al wel dingen die Bram en ik regelmatig bespreken. We vinden het erg belangrijk om over dit soort dingen met elkaar op 1 lijn te zitten. Of we over een paar jaar kunnen zeggen dat we ons aan bovenstaande dingen hebben kunnen houden is voor nu nog een vraag, maar we zullen ons uiterste best gaan doen!

Handtekening Jamey